Укр
Рус
Слойки Випічка Українська кухня

Слойка з вишнею

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1474 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Слойка з вишнею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Різноманітність випічок взагалі дуже величезна, а з листкового тіста особливо. Багато господинь, які люблять готувати всяку смакоту, але трохи обмежені в часі, роблять десерти з листкового тіста, в тому числі і слойки. Це дуже оригінальна випічка, до того ж не вимагає особливих умінь і хитромудрих маніпуляцій - слойка з вишнею, яка обов'язково припаде до смаку всім без винятку ласунам. Я думаю, що господаркам сподобається швидкий рецепт приготування слойки з вишнею, в якому використовуємо готове листкове тісто, а в якості начинки вишню, як свіжу, так і заморожену.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Слойка з вишнею" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири0.7 гр.
  • Вуглеводи29.1 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Пропоную скористатися нашим рецептом і приготувати своїм рідним до чаю чудове лакомство - слойка з вишнею, яке вийде, навіть якщо ви ніколи не займалися випічкою. Перш за все займемося приготуванням начинки для нашого десерту. Спочатку в невелику миску засипаємо кукурудзяний крохмаль, доливаємо зовсім небагато води і змішуємо до повного розчинення, щоб суміш стала молочною. Поки залишаємо в сторону.

Крок - 1
02

Середню каструлю ставимо на плиту, засипаємо вишні, свіжі або попередньо розморожені, додаємо цукор і видавлюємо лимонний сік.

Крок - 2
03

Ще посипаємо трохи солі і час від часу помішуючи гумовим шпателем або дерев'яною ложкою, готуємо на середньому вогні, поки вишня не почне випускати сік, приблизно 5 - 6 хвилин.

Крок - 3
04

Тепер додаємо суміш кукурудзяного крохмалю, доводимо до кипіння, часто помішуючи. Після того, як вишні в сиропі закиплять, каструлю знімаємо з вогню, а потім додаємо екстракт ванілі. Вишні повністю охолоджуємо при кімнатній температурі, до речі, вишневу начинку можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику.

Крок - 4
05

Так, як ми будемо використовувати готове листкове тісто, його потрібно попередньо розморозити. На злегка посипану борошном поверхню викладаємо лист тіста і розрізаємо гострим ножем на 6 прямокутників, так само ріжемо і другий лист.

Крок - 5
06

Тепер застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього половину нарізаних шматочків тіста на відстані одна від одної.

Крок - 6
07

Використовуючи пензлик для тіста, змащуємо краї прямокутників збитим яйцем.

Крок - 7
08

Потім на середину кожного викладаємо ложкою охолоджену вишневу суміш. Кожну порцію тіста з начинкою накриваємо зверху листом листкового тіста такого ж розміру.

Крок - 8
09

Обжимаємо краї виделкою, щоб добре закрити, і робимо зверху ножем 2-3 прорізи. Змащуємо зверху майбутній десерт яйцем, потім посипаємо цукром і охолоджуємо підготовлені вироби в холодильнику не менше 25 хвилин.

Крок - 9
10

Після цього відправляємо деко в духовку, розігріту до 190 градусів і випікаємо протягом півгодини до золотисто-коричневого кольору. Обов'язково обертаємо деко один або два рази під час випікання, щоб рівномірно випікалися всі вироби.

Крок - 10
11

Виймаємо деко з духовки і давши охолонути, викладаємо на блюдо і подаємо до столу. Соковита слойка з вишнею, з незрівнянним ароматом і легкою ноткою ванілі полетить зі столу миттєво.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат мімоза з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Салат мімоза з рисом 55 5 3 з 5 - детальніше -
Халва з волоських горіхів - покроковий рецепт, фото 1 Халва з волоських горіхів 50 4 3 з 5 - детальніше -
Салат м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Салат м’ясний 55 3 3 з 5 - детальніше -
Плетінка з маком - покроковий рецепт, фото 1 Плетінка з маком 60 1 3 з 5 - детальніше -