Слойка з сиром - солодка і смачна випічка, яку всі люблять. Щоб приготувати цю смачну страву не знадобиться багато часу або особливих навичок. Основне, обов'язково дотримуватися рецепта і заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти.
У глибоку миску засипте цукрову пудру і трохи меленої ванілі (можна використовувати ванільний цукор).
Далі укладіть в миску вершковий сир, розбийте куряче яйце, засипте трохи кукурудзяного крохмалю і за допомогою міксера або кухонним вінчиком ретельно все перемішайте, до утворення однорідної не надто густої суміші.
Далі засипте в миску з утвореною сумішшю родзинки і ще раз все гарненько змішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер викладіть на стіл пласт тіста. Тісто можна приготувати самостійно, а можна придбати в будь-якому магазині вже готове. В даному рецепті використовується готове листкове тісто.
Отже, з викладеного пласта тіста спочатку відріжте довгу смужку товщиною близько 2 сантиметрів, яку потім подрібніть на маленькі шматочки. А потім решту пласта наріжте на рівномірні квадрати з тіста.
Краї кожного квадрата з тіста змастіть попередньо збитим курячим жовтком. В середину кожного квадрата покладіть раніше підготовлену сирну начинку і акуратно загорніть края, утворивши так званий конвертик і сховавши начинку всередині.
Утворені конвертики укладіть на попередньо застелений пергаментним папером деко і добре промажте збитим жовтком місце закріплення країв тіста. Потім покладіть зверху раніше нарізані шматочки, щоб заховати під ними кути закріплення.
Далі додайте у збитий курячий жовток трохи вершків високої жирності і рясно промажте верхню частину кожного конверта з тіста. Потім відправте лист в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, приблизно на 20 хвилин, в залежності від потужності вашої духовки.
Готові, рум'яні слойки з сиром викладіть на гарне блюдо, присипте цукровою пудрою і подавайте до столу з гарячим свіжозавареним ароматним чаєм.
Випадкові рецепти