Укр
Рус
Слойки Випічка Українська кухня

Слойка з шоколадом

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1049 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Слойка з шоколадом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Неймовірно смачна і хрустка слойка з шоколадом, яку приготувати не важко, тому що тут використовуються майже вже готові продукти: листкове готове тісто, шоколад і горіхи. Витратьте небагато часу і ви будете насолоджуватися смачною домашньою випічкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Слойка з шоколадом" (на 100 грам)

  • Білки6.7 гр.
  • Жири25.8 гр.
  • Вуглеводи41.2 гр.
  • Калорії429 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Листкове готове тісто вийміть з морозилки, зніміть упаковку. Залиште його на столі, нехай розморозиться, на це буде потрібно близько 20 хвилин. Потім розгорніть тісто і трохи його розкачайте у вигляді прямокутника до товщини приблизно 2-3 міліметри. Перекладіть на пергаментний папір або ж на ній і розгортайте.

Крок - 1
02

Покладіть плитку шоколаду по центру тіста і додайте відсутній шматок знизу.

Крок - 2
03

Розріжте тісто на діагональні смуги, скориставшись ножем для піци або звичайним, спочатку по праву сторону від шоколаду, потім по ліву сторону. Ширину смужок можете зробити близько 1,5 сантиметра.

Крок - 3
04

Покладіть спочатку з лівої сторони одну діагональну смужку на плитку шоколаду. За допомогою ножа відзначте зайву частину тіста.

Крок - 4
05

Потім поверніть тісто в початкове положення, орієнтуючись на позначку, відріжте зайве тісто по всій довжині пласта. Тепер покладіть діагональну смужку з правого боку від шоколаду. Також ножем відзначте зайве. Поверніть смужку назад і відріжте.

Крок - 5
06

Коли ви видалили зайві частини тіста, загорніть тісто кіскою поверх шоколадної плитки. Останню, найнижчу смужку косички добре защіпніть, щоб вона не піднялася під час випікання. Якщо ви боїтеся, що шоколад може розтанути і витікати під час випікання, защіпніть повністю нижню і верхню відкриту частину тіста.

Крок - 6
07

Збовтайте яйце в окремій невеликій ємності до рівномірного стану. Змастіть, використовуючи силіконовий пензлик, всю поверхню слойки.

Крок - 7
08

Мигдальні горіхи очистіть від лушпиння і подрібніть ножем (можна взяти мигдальну стружку або використовувати волоські горіхи, фундук також нарізані невеликими шматочками). Посипте дрібну крихту горіхів на змащене яйцем тісто, таким чином, вони пристануть і не будуть обсипатися.

Крок - 8
09

Перекладіть листкову косичку з шоколадом разом з пергаментом на деко. Поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Час випікання може залежати від вашої духовки і товщини розкачаного тіста.

Крок - 9
10

Коли слойка набула рум'яну скоринку, вийміть її з духовки. Дайте їй повністю охолонути на деку. Остигнулу слойку з шоколадом з неймовірним ароматом і золотистим кольором, перекладіть на тарілку. Розріжте дуже гострим ножем. Подавайте до кави або несолодкого чаю. Приємного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти