Неймовірно смачна і хрустка слойка з шоколадом, яку приготувати не важко, тому що тут використовуються майже вже готові продукти: листкове готове тісто, шоколад і горіхи. Витратьте небагато часу і ви будете насолоджуватися смачною домашньою випічкою.
Листкове готове тісто вийміть з морозилки, зніміть упаковку. Залиште його на столі, нехай розморозиться, на це буде потрібно близько 20 хвилин. Потім розгорніть тісто і трохи його розкачайте у вигляді прямокутника до товщини приблизно 2-3 міліметри. Перекладіть на пергаментний папір або ж на ній і розгортайте.
Покладіть плитку шоколаду по центру тіста і додайте відсутній шматок знизу.
Розріжте тісто на діагональні смуги, скориставшись ножем для піци або звичайним, спочатку по праву сторону від шоколаду, потім по ліву сторону. Ширину смужок можете зробити близько 1,5 сантиметра.
Покладіть спочатку з лівої сторони одну діагональну смужку на плитку шоколаду. За допомогою ножа відзначте зайву частину тіста.
Потім поверніть тісто в початкове положення, орієнтуючись на позначку, відріжте зайве тісто по всій довжині пласта. Тепер покладіть діагональну смужку з правого боку від шоколаду. Також ножем відзначте зайве. Поверніть смужку назад і відріжте.
Коли ви видалили зайві частини тіста, загорніть тісто кіскою поверх шоколадної плитки. Останню, найнижчу смужку косички добре защіпніть, щоб вона не піднялася під час випікання. Якщо ви боїтеся, що шоколад може розтанути і витікати під час випікання, защіпніть повністю нижню і верхню відкриту частину тіста.
Збовтайте яйце в окремій невеликій ємності до рівномірного стану. Змастіть, використовуючи силіконовий пензлик, всю поверхню слойки.
Мигдальні горіхи очистіть від лушпиння і подрібніть ножем (можна взяти мигдальну стружку або використовувати волоські горіхи, фундук також нарізані невеликими шматочками). Посипте дрібну крихту горіхів на змащене яйцем тісто, таким чином, вони пристануть і не будуть обсипатися.
Перекладіть листкову косичку з шоколадом разом з пергаментом на деко. Поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Час випікання може залежати від вашої духовки і товщини розкачаного тіста.
Коли слойка набула рум'яну скоринку, вийміть її з духовки. Дайте їй повністю охолонути на деку. Остигнулу слойку з шоколадом з неймовірним ароматом і золотистим кольором, перекладіть на тарілку. Розріжте дуже гострим ножем. Подавайте до кави або несолодкого чаю. Приємного.
Випадкові рецепти