Напевно, зі мною погодяться всі - встояти перед смачними і повітряними кондитерськими виробами практично неможливо. Нехай хто-небудь спробує знайти що-небудь смачніше випічки з листкового тіста, та ще з хрусткою оболонкою і танучою в роті маковою начинкою, яка принесе задоволення всім домочадцям, а то і гостям. З листкового тіста готують всілякі смаколики. Серед них почесне місце займають цікаві ласощі - слойка з маком. Таку апетитну випічку можна спекти в домашніх умовах, причому не витративши багато часу і сил.
Як ви вже зрозуміли для цих слойок знадобиться листкове тісто, яке, в принципі, нескладно приготувати і самостійно. Але, з урахуванням того, що іноді катастрофічно не вистачає часу на приготування, а побалувати сім'ю смакотою дуже хочеться, можна обійтися і готовим тістом з магазину. Можливо, воно і відрізняється від домашнього, але заморожений напівфабрикат дуже часто виручає багатьох господинь в кондитерських справах. Отже, беремося за приготування слойок, щоб порадувати своїх домочадців, а можливо і гостей, до чаювання. Перш за все попередньо розморожуємо листкове тісто. Нам знадобиться один пласт прямокутної форми.
На обробну дошку або стільницю висипаємо і розподіляємо мак, трохи змочений водою. Потім поміщаємо зверху відтануле тісто і акуратно розгортаємо валиком, сильно натискаючи, щоб насіння маку прилипли до нижньої частини тесту.
Тепер збиваємо в мисочці яйце і змащуємо їм злегка зверху тісто за допомогою кулінарного пензлика.
Далі посипаємо поверхню подрібненим сиром фета, а також сирною масою.
Після цього акуратно згортаємо лист тіста з начинкою з обох сторін до середини, і знову змащуємо зверху збитим яйцем і посипаємо маком.
Згорнуте рулоном тісто відправляємо в холодильник і витримуємо протягом 15 хвилин. Після цього дістаємо приготоване тісто з холодильника, ріжемо на шматочки і викладаємо на деко, застелений пергаментним папером.
Кожен шматочок тіста з начинкою, схожий на вушка, змащуємо злегка яйцем і відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо наш виріб протягом 15 хвилин і ароматна, рум'яна слойка з маком готова. Такі ніжні і хрусткі домашні ласощі обов'язково сподобаються вашим рідним, і дорослим і діткам, а так же неодмінно припадуть до смаку вашим гостям, якщо ви запросите їх на чай.
Випадкові рецепти