Сливове повидло, або в даному випадку сливове поширення, має безліч застосувань на німецькій кухні. Воно відмінно підходить для випічки тортів, начинок для здобного тіста. Чудовий аромат, який відрізняє цю сливову пасту від сливового варення, заснований на особливій техніці, коли виготовляється.
Сливи, які використовуються в цьому рецепті, є цукровими сливами. Вони менше, ніж японські сливи, і їх м'якоть щільніше і менш волога, але з більш інтенсивним смаком. Отже, для початку ретельно вимийте сливи в холодній воді і поріжте їх навпіл. Попередньо обов'язково видаліть з кожної сливи кісточку.
Покладіть сливи в каструлю або глибоку форму для випічки і засипте повністю цукром. Якщо ваші сливи дуже стиглі, ви можете зменшити кількість цукру. Через невелику кількість вологи і великої кількості цукру, а також антибактеріальної кориці повидло навряд чи буде пліснявіти. Таким чином, ваше сливове повидло буде добре зберігатися протягом року або більше.
Потім додайте в сливи холодну воду, зовсім небагато яблучного оцту і розмішайте все. Необов'язково: додайте трохи кориці. Добре перемішайте сливи і цукор, потім накрийте кришкою або кухонним рушником і залиште на всю ніч.
На наступний день розігрійте духовку до 150 градусів. Перемішайте сливи ще раз, потім поставте форму з сливами в духовку на 4 години. У той час як повидло зазвичай готують на плиті, це приготування в духовці. Протягом більш тривалого проміжку часу (насправді, чотири години) при низькій температурі вологість зменшується до мінімуму, і все, що залишається, - це прекрасний смак. Ви не повинні розмішувати сливи, поки вони знаходяться в духовці. В іншому випадку вони почнуть горіти, і вам доведеться продовжувати помішувати протягом всіх чотирьох годин, просто, щоб запобігти цьому.
Через чотири години вийміть форму з вмістом з духовки і, використовуючи блендер, змішайте сливи до густого однорідного стану.
Тепер простерилізуйте скляні банки і заповніть їх приготованим сливовим повидлом до самого краю. Відріжте шматочок харчової плівки до розміру кришки і занурте його в оцет, потім покладіть поверх повидла і закрийте щільно кришкою.
Це повидло буде зберігатися довго - якщо ви його не з'їсте відразу. Зберігайте в темному прохолодному місці. Це розвине ще більше смаку через пару місяців. Коли ви відкриєте повидло, і воно стикнеться з ножем або ложкою, все може змінитися, тому зберігайте відкриту банку сливової маси в холодильнику, на всякий випадок.
Випадкові рецепти