Скумбрія на грилі в цьому рецепті готується за класичною японською технологією запікання риби і виходить дивно ніжною і ароматною. Секрет - в майже повній відсутності спецій, крім солі, завдяки чому скумбрія зберігає власний смак і запах. Саме це робить рибу на грилі неймовірно апетитною.
Заморожену скумбрію необхідно розморозити і вимити. Видаліть голову і нутрощі, Філіруйте рибу, а потім знову ретельно вимийте. Зробіть з боку шкурки часті надрізи ножем у вигляді ялинки, щоб шкірка не згорнулася під час запікання на грилі.
Розділіть філе поперек навпіл і акуратно нанизайте на шампури. Під час смаження риба стане м'якою, тому, щоб вона не зірвалася з шампуру, її потрібно нанизати в декількох місцях. Постарайтеся витримати приблизно рівну відстань між шампурами.
Ретельно промокніть скумбрію від води паперовим рушником. Щедро посипте рибу з обох сторін сіллю.
Покладіть підготовлене філе на решітку гриля шкіркою вниз і готуйте на сильному жарі приблизно 5 хвилин. Після цього переверніть скумбрію на іншу сторону і запікайте ще 3 хвилини. Не смажте рибу занадто довго, інакше ви її засушитЕ. Шматочки повинні зарум'янитися зовні, але всередині залишитися м'якими.
Обережно вийміть шампури зі скумбрії, попередньо покрутивши їх усередині тушки, щоб вони відійшли від м'якоті. Перекладіть рибу на блюдо і подавайте з тертим дайконом, скибочкою лимона і свіжою зеленню. Скумбрія на грилі запікалася в солі, тому дайкон і лимон відмінно збалансують смак. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти