Укр
Рус
Скумбрія Другі страви Середземноморська кухня

Скумбрія на грилі

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

954 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Скумбрія на грилі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Скумбрія на грилі в цьому рецепті готується за класичною японською технологією запікання риби і виходить дивно ніжною і ароматною. Секрет - в майже повній відсутності спецій, крім солі, завдяки чому скумбрія зберігає власний смак і запах. Саме це робить рибу на грилі неймовірно апетитною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Скумбрія на грилі" (на 100 грам)

  • Білки15.4 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії166 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Заморожену скумбрію необхідно розморозити і вимити. Видаліть голову і нутрощі, Філіруйте рибу, а потім знову ретельно вимийте. Зробіть з боку шкурки часті надрізи ножем у вигляді ялинки, щоб шкірка не згорнулася під час запікання на грилі.

Крок - 1
02

Розділіть філе поперек навпіл і акуратно нанизайте на шампури. Під час смаження риба стане м'якою, тому, щоб вона не зірвалася з шампуру, її потрібно нанизати в декількох місцях. Постарайтеся витримати приблизно рівну відстань між шампурами.

Крок - 2
03

Ретельно промокніть скумбрію від води паперовим рушником. Щедро посипте рибу з обох сторін сіллю.

Крок - 3
04

Покладіть підготовлене філе на решітку гриля шкіркою вниз і готуйте на сильному жарі приблизно 5 хвилин. Після цього переверніть скумбрію на іншу сторону і запікайте ще 3 хвилини. Не смажте рибу занадто довго, інакше ви її засушитЕ. Шматочки повинні зарум'янитися зовні, але всередині залишитися м'якими.

Крок - 4
05

Обережно вийміть шампури зі скумбрії, попередньо покрутивши їх усередині тушки, щоб вони відійшли від м'якоті. Перекладіть рибу на блюдо і подавайте з тертим дайконом, скибочкою лимона і свіжою зеленню. Скумбрія на грилі запікалася в солі, тому дайкон і лимон відмінно збалансують смак. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Солянка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Солянка з картоплею 50 6 4 з 5 - детальніше -
Ескалоп курячий - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп курячий 40 4 2 з 5 - детальніше -
Малосольні огірки за 5 хвилин - покроковий рецепт, фото 1 Малосольні огірки за 5 хвилин 15 1 2 з 5 - детальніше -