Скумбрія з часником і помідорами - неймовірно смачний рецепт приготування запеченої риби з овочами. Правильно підібрані спеції і гарнір з червоних помідорів, часнику і стручкової квасолі роблять страву ідеально збалансованою. Всі любителі скумбрії обов'язково повинні це спробувати!
Скумбрію заздалегідь розморозьте. Вимийте рибу, відріжте голови і хвости, видаліть плавники, а тушки акуратно філіруйте.
Закип'ятіть в каструлі воду, додайте сіль і цукор за смаком. Стручки квасолі вимийте і злегка обріжте з обох кінців. Надішліть підготовлену квасолю в каструлю, накрийте кришкою і варіть близько 2 хвилин.
Приготуйте маринад для скумбрії. З'єднайте в одній ємності сіль, пропущений через прес часник і рослинне масло. Перемішайте інгредієнти до однорідності і змастіть рибу з обох сторін вийшовшим маринадом. Маринуйте тушки протягом 30 хвилин.
Помідори вимийте, просушіть, хрестоподібно надріжте знизу і складіть в миску. Залийте помідори окропом і бланшуйте 2 хвилини.
З бланшированої квасолі злийте воду і дайте стручкам охолонути. З помідорів теж злийте окріп і залийте їх холодною водою.
Стручки квасолі розріжте навпіл і викладіть у форму для запікання. Зверху покришіть вершкове масло. Поверх нього викладіть замариноване філе скумбрії шкіркою вгору. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Бланшовані помідори очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками, попередньо видаливши місце кріплення плодоніжки. Приправте нарізані помідори сіллю, перцем і прованськими травами.
Через 15 хвилин запікання вийміть скумбрію з духовки і додайте в форму приправлені помідори. Надішліть все разом в духовку ще на 10-15 хвилин. Скумбрія з часником і помідорами готова. Накрийте її фольгою і почекайте 15 хвилин, поки риба «відпочине». Подавайте скумбрію порційно на подушці із стручкової квасолі, виклавши зверху часточки помідорів. Якщо хочете зробити страву більш калорійною, підсильте гарнір картоплею фрі. Смачного!
Випадкові рецепти