Укр
Рус
Риба Другі страви Гавайська кухня

Скумбрія з часником і помідорами

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

832 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Скумбрія з часником і помідорами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Гавайська кухня, Болгарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Скумбрія з часником і помідорами - неймовірно смачний рецепт приготування запеченої риби з овочами. Правильно підібрані спеції і гарнір з червоних помідорів, часнику і стручкової квасолі роблять страву ідеально збалансованою. Всі любителі скумбрії обов'язково повинні це спробувати!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Скумбрія з часником і помідорами" (на 100 грам)

  • Білки8.8 гр.
  • Жири9.5 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Скумбрію заздалегідь розморозьте. Вимийте рибу, відріжте голови і хвости, видаліть плавники, а тушки акуратно філіруйте.

Крок - 1
02

Закип'ятіть в каструлі воду, додайте сіль і цукор за смаком. Стручки квасолі вимийте і злегка обріжте з обох кінців. Надішліть підготовлену квасолю в каструлю, накрийте кришкою і варіть близько 2 хвилин.

Крок - 2
03

Приготуйте маринад для скумбрії. З'єднайте в одній ємності сіль, пропущений через прес часник і рослинне масло. Перемішайте інгредієнти до однорідності і змастіть рибу з обох сторін вийшовшим маринадом. Маринуйте тушки протягом 30 хвилин.

Крок - 3
04

Помідори вимийте, просушіть, хрестоподібно надріжте знизу і складіть в миску. Залийте помідори окропом і бланшуйте 2 хвилини.

Крок - 4
05

З бланшированої квасолі злийте воду і дайте стручкам охолонути. З помідорів теж злийте окріп і залийте їх холодною водою.

Крок - 5
06

Стручки квасолі розріжте навпіл і викладіть у форму для запікання. Зверху покришіть вершкове масло. Поверх нього викладіть замариноване філе скумбрії шкіркою вгору. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Крок - 6
07

Бланшовані помідори очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками, попередньо видаливши місце кріплення плодоніжки. Приправте нарізані помідори сіллю, перцем і прованськими травами.

Крок - 7
08

Через 15 хвилин запікання вийміть скумбрію з духовки і додайте в форму приправлені помідори. Надішліть все разом в духовку ще на 10-15 хвилин. Скумбрія з часником і помідорами готова. Накрийте її фольгою і почекайте 15 хвилин, поки риба «відпочине». Подавайте скумбрію порційно на подушці із стручкової квасолі, виклавши зверху часточки помідорів. Якщо хочете зробити страву більш калорійною, підсильте гарнір картоплею фрі. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Галушки в супі - покроковий рецепт, фото 1 Галушки в супі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем "по флотськи" - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем "по флотськи" 50 4 2 з 5 - детальніше -