Укр
Рус
Маринад для риби Маринади Середземноморська кухня

Скумбрія домашня маринована

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

712 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Скумбрія домашня маринована - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня, Норвезька кухня, Корейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Скумбрія домашня маринована за цим рецептом виходить ніжною, ароматною і дуже смачною. Маринад пом'якшує жирність риби і робить її смак більш яскравим, насиченим і в той же час вишуканим. Доступні інгредієнти, просте приготування і завжди відмінний результат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Скумбрія домашня маринована" (на 100 грам)

  • Білки9.6 гр.
  • Жири27 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії299 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте четвертинками. Моркву вимийте, очистіть від шкірки і наріжте слайсами. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і залиште як є.

Крок - 1
02

Заздалегідь необхідно розморозити скумбрію. Зріжте у неї плавники, випатрайте черевця, відріжте голови і ретельно промийте рибу під проточною водою. Потім гарненько просушіть тушки всередині і зовні кухонними рушниками.

Крок - 2
03

Змішайте оливкову олію з білим винним оцтом і білим вином. Вино можете взяти будь-якие, навіть солодке (як не дивно, воно дає особливо цікавий смак).

Крок - 3
04

Розібрану, вимиту і просушену рибу розріжте поперек навпіл.

Крок - 4
05

Поставте на плиту каструлю і влийте в неї суміш з масла, оцту і вина. Увімкніть середній вогонь і, коли рідина нагріється, відправте в каструлю підготовлені овочі (ріпчасту цибулю, моркву, часник) і спеції (лавровий лист, зірочки гвоздики, мелену солодку паприку, чорний перець горошком). Посоліть маринад на смак і готуйте, поки овочі не стануть м'якше (близько 5 хвилин).

Крок - 5
06

Після цього відправте в каструлю скумбрію, доведіть рідину до кипіння і, знизивши вогонь до мінімуму, варіть ще 5 хвилин.

Крок - 6
07

Вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою, дайте рибі повністю охолонути і тримайте її в маринаді ще добу, а потім подавайте до столу. Скумбрія домашня маринована може зберігатися в холодильнику близько місяця, але вона така смачна, що з'їдається набагато раніше. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Компот яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Компот яблучний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Курячий рулет з омлетом - покроковий рецепт, фото 1 Курячий рулет з омлетом 85 4 3 з 5 - детальніше -
Куліч в формах - покроковий рецепт, фото 1 Куліч в формах 200 1 3 з 5 - детальніше -
Фондан в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Фондан в мікрохвильовці 45 2 2 з 5 - детальніше -