Скумбрія шматочками в духовці, запечена в томатному соусі, виходить настільки ніжною, що буквально тане в роті. Запах та смак цієї риби пробуджують апетит навіть у тих, хто зовсім не хоче їсти. На перший погляд, у цьому рецепті багато інгредієнтів. Але насправді це в основному спеції, які і надають скумбрії неповторного смаку і аромату. Страва поживна, але легка і тому підходить тим, хто дотримується дієти для схуднення.
Підготуйте потрібні інгредієнти. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Помідор вимийте, просушіть і теж наріжте кубиками.
Зубчики часнику роздавіть бічною стороною леза ножа, звільніть від лушпиння і дрібно поріжте. Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи та подрібніть ножем.
Скумбрію розріжте з боку черевця і випатрайте. Після цього ретельно вимийте рибу та просушіть паперовими рушниками.
Зріжте у скумбрії голову, а тушку наріжте порційними шматочками
Розігрійте на сковороді оливкову олію і відправте туди подрібнену цибулю. Всипте сіль та чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти і злегка припустіть цибулю.
Додайте до нього аджику. Бажано, щоб її було зроблено на основі не помідорів, а червоного болгарського перцю. Влийте томатний сік і знову добре вимішайте вміст сковороди.
Продовжуючи помішувати, приправте суміш цукром. Потім надішліть туди нарізані кубиками помідори.
Додайте подрібнений часник, соєвий соус, солодку паприку та сушений чебрець. Всипте петрушку і помішуючи, готуйте соус близько 3 хвилин. Насамкінець спробуйте його на смак і при необхідності відрегулюйте спеції.
Перелийте томатний соус зі сковороди у форму для запікання. Туди ж надішліть шматочки скумбрії. Посоліть і поперчіть рибу за смаком і збризкайте оливковою олією.
Лимон вимийте, наріжте тонкими скибочками та покладіть їх на скумбрію зверху. Відправте форму в попередньо розігріту до 180 градусів духову шафу приблизно на 30 хвилин.
Через вказаний час вийміть рибу, присипте подрібненою петрушкою і відразу подавайте на стіл. Скумбрія шматочками в духовці, запечена в томатному соусі, апетитно виглядає і виходить дуже смачною. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти