Укр
Рус
Сироп Напої Італійська кухня

Сироп полуничний

( 4.7500 4 516 16 оцінок)

2820 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Сироп полуничний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Солодкі сиропи з різними смаками - інгредієнт, який широко використовується в кулінарії. Сиропами просочують коржі для тортів, їх додають до морозива, поливають тістечка, використовують в коктейлях. Звичайно, будь-який сироп можна придбати в магазині, але приготувати його в домашніх умовах з натуральних продуктів стануть більш доступними, тим більше, що це зовсім не складно. Представляємо вашій увазі рецепт приготування полуничного сиропу. Крім того, що полуниця - це дуже смачна ягода, в ній міститься ще й ціла купа вітамінів і корисних речовин. Сироп з полуниці - це красиво, яскраво, ароматно і неймовірно смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сироп полуничний" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи31.3 гр.
  • Калорії131 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому нескладному рецепті ви дізнаєтеся, як без особливих турбот зварити відмінний сироп з полуниці. Для приготування полуничного сиропу краще використовувати стиглі ягоди, вони більш соковиті. Насамперед миємо полуницю і відриваємо плодоніжки. Чисті, почищені ягоди відправляємо в каструлю і заливаємо водою.

Крок - 1
02

Для того, щоб ягоди швидше пустили сік, їх можна надрізати або придавити руками, або товкачем. Ми залишаємо ягоди годин на 7-8, щоб вони пустили свій сік. При необхідності дамо полуниці більше часу. Деякі рецепти передбачають для цього процесу добу.

Крок - 2
03

Отже, після цього ставимо друшляк в більшу ємність і відкидаємо ягоди, щоб рідина виявилася в цьому посуді. Ягоди не викидаємо, адже їх відразу можна використовувати для приготування компоту, киселю або варення.

Крок - 3
04

Наступним етапом рекомендуємо додатково відфільтрувати цю рідину і процідити її через відріз марлі або кухонний рушник.

Крок - 4
05

Потім переливаємо майбутній сироп в каструлю, додаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь. Гарненько перемішуємо, щоб цукор повністю розтанув і не пригорів, доводимо вміст до кипіння. Дуже важливо знімати утворену пінку шумівкою. Кип'ятимо сироп буквально п'ять-сім хвилин.

Крок - 5
06

Далі не чекаємо, поки він охолоне, а відразу розливаємо по банках і закочуємо. Баночки звичайно ж стерилізуємо, кришки теж. Зберігати сироп можна в погребі чи холодильнику. Ця солодка ароматна полунична рідина - чудова знахідка для кожної господині, яка доповнить неймовірним смаком морозиво, випічку, млинчики, напої. Полуничний сироп використовують для приготування кремів, мусів, мармеладу, желе. Така ароматна і смачна рідина відмінно виглядає в компотах і киселях. Запасайтеся цим чарівним винаходом і радуйте своїх близьких прекрасним смаком, яким наповняться ваші напої та десерти разом з полуничним сиропом.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Суп харчо - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо 50 5 2 з 5 - детальніше -
Гливи - покроковий рецепт, фото 1 Гливи 45 3 3 з 5 - детальніше -
Котлети "Тещин рецепт" - покроковий рецепт, фото 1 Котлети "Тещин рецепт" 45 3 3 з 5 - детальніше -