Солодкі сиропи з різними смаками - інгредієнт, який широко використовується в кулінарії. Сиропами просочують коржі для тортів, їх додають до морозива, поливають тістечка, використовують в коктейлях. Звичайно, будь-який сироп можна придбати в магазині, але приготувати його в домашніх умовах з натуральних продуктів стануть більш доступними, тим більше, що це зовсім не складно. Представляємо вашій увазі рецепт приготування полуничного сиропу. Крім того, що полуниця - це дуже смачна ягода, в ній міститься ще й ціла купа вітамінів і корисних речовин. Сироп з полуниці - це красиво, яскраво, ароматно і неймовірно смачно.
У цьому нескладному рецепті ви дізнаєтеся, як без особливих турбот зварити відмінний сироп з полуниці. Для приготування полуничного сиропу краще використовувати стиглі ягоди, вони більш соковиті. Насамперед миємо полуницю і відриваємо плодоніжки. Чисті, почищені ягоди відправляємо в каструлю і заливаємо водою.
Для того, щоб ягоди швидше пустили сік, їх можна надрізати або придавити руками, або товкачем. Ми залишаємо ягоди годин на 7-8, щоб вони пустили свій сік. При необхідності дамо полуниці більше часу. Деякі рецепти передбачають для цього процесу добу.
Отже, після цього ставимо друшляк в більшу ємність і відкидаємо ягоди, щоб рідина виявилася в цьому посуді. Ягоди не викидаємо, адже їх відразу можна використовувати для приготування компоту, киселю або варення.
Наступним етапом рекомендуємо додатково відфільтрувати цю рідину і процідити її через відріз марлі або кухонний рушник.
Потім переливаємо майбутній сироп в каструлю, додаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь. Гарненько перемішуємо, щоб цукор повністю розтанув і не пригорів, доводимо вміст до кипіння. Дуже важливо знімати утворену пінку шумівкою. Кип'ятимо сироп буквально п'ять-сім хвилин.
Далі не чекаємо, поки він охолоне, а відразу розливаємо по банках і закочуємо. Баночки звичайно ж стерилізуємо, кришки теж. Зберігати сироп можна в погребі чи холодильнику. Ця солодка ароматна полунична рідина - чудова знахідка для кожної господині, яка доповнить неймовірним смаком морозиво, випічку, млинчики, напої. Полуничний сироп використовують для приготування кремів, мусів, мармеладу, желе. Така ароматна і смачна рідина відмінно виглядає в компотах і киселях. Запасайтеся цим чарівним винаходом і радуйте своїх близьких прекрасним смаком, яким наповняться ваші напої та десерти разом з полуничним сиропом.
Випадкові рецепти