Це дуже легкий бісквіт, який не містить практично жирів. Ви можете прикрасити випічку фруктами, які вам подобаються найбільше. Але з літніми ягодами торт має особливу чарівність. Щоб створити сирний торт Сльози ангела, ви повинні зробити французьке безе з яєчним білком і цукром.
Почнемо з того, що помістимо в чашу блендера яєчні білки, зовсім небагато сухих вершків і дрібку солі. Спочатку збивайте вміст на низькій швидкості, поки яєчні білки не спіняться.
Потім поступово збільшіть швидкість і порційно засипте цукор, продовжуйте збивати, поки не отримаєте в результаті густу білу масу.
Потім додайте в чашу до утвориеної масі ванільний екстракт і продовжуйте змішувати все, до повного об'єднання всіх інгредієнтів.
За допомогою сита просійте в чашу до білої маси пшеничне борошно і апельсиновий екстракт. Тепер за допомогою ложки або кухонної лопатки обволікаючими рухами перемішайте все, до однорідної густої суміші.
Тепер розподіліть утворене повітряне тісто по формі для випічки без змащення. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 165 градусах протягом 30 хвилин. Вийміть з духовки і дайте постояти в формі лицьовою стороною вниз протягом години.
Обережно вийміть готовий і охолоджений корж з форми і залиште на спеціальній підставці, поки самі приготуєте глазур.
Для приготування глазурі в невелику миску через сито просійте апельсиновий порошок (екстракт) і цукрову пудру. Додайте в миску високої жирності або навіть домашнього приготування молоко і за допомогою вінчика ретельно змішайте все, до утворення однорідної рідкої суміші.
Коли все добре змішається, додайте в миску сир або вершковий сир і продовжуйте активно збивати вінчиком, поки не отримаєте вершкову і однорідну суміш.
Тепер залийте пиріг утвореною вершкової глазур'ю, притрусіть натертою на дрібній тертці свіжою апельсиновою цедрою.
Прикрасьте заздалегідь вимитими і просушеними ягодами малини і чорниці, листям м'яти і подавайте барвистий і смачний сирний торт Сльоза ангела до будь-якого святкового столу. Смачного!
Випадкові рецепти