Ці сирні міні-тірамісу складаються з шарів творога (або сиру маскарпоне), божих пальців і еспрессо. Цей десерт дуже легко приготувати, і він є забавним доповненням одного з улюблених італійських десертів - тірамісу!
Отже, почніть приготування чудового десерту. Для початку змішайте сир (можете використовувати при наявності сир маскарпоне) і цукор до однорідності. Не перемішуйте занадто багато, інакше сир може стати рідким і дати сироватку. Відставте сирну суміш на час в сторону.
В іншу миску надішліть жирні вершки, засипте цукрову пудру і ванільний екстракт і збивайте до утворення щільних піків.
Обережно додайте підготовлені збиті вершки в раніше приготовлену творожну (сирну) суміш. Відставте знову на час в сторону.
В іншій мисці змішайте гарячу воду, порошок еспрессо і цукор.
Щоб скласти десерт, по черзі занурте печиво божі пальці (так ще називають печиво савоярді) в суміш еспресо і покладіть на дно чашки (ємність, в якій будете формувати десерт). Використовуйте два-три божих пальця і при необхідності розімніть їх на частини, щоб вони помістилися в чашці і утворили повний шар.
Видавіть або викладіть ложкою шар сирної начинки поверх печива божих пальців. Повторіть ще один шар начинки з божих пальців і сирної маси. Закінчіть шаром сиру, приготуйте збиті вершки. Додайте густі вершки, цукрову пудру і екстракт ванілі у велику чашу міксера і збивайте до утворення щільних піків.
Нанесіть на кожну вершину десерту в чашці за частиною збитих вершків (можете використовувати кондитерський мішок, щоб створити гарну фігуру), потім при бажанні посипте какао-порошком. Охолодіть сирний десерт в стилі «тірамісу» до подачі на стіл. Такий сирний десерт найкраще на 2 день.
Випадкові рецепти