Солодкий і смачний, цей рецепт сирного чізкейку з ожиною простий і легкий в приготуванні. Подайте цей ягідний чізкейк з ягодами + свіжовичавленими вершками для ідеального смаку.
Поставте підставку посередині духовки і розігрійте до 200 градусів. Засипте печиво і цукор в миску кухонного комбайна і подрібніть до крихти. Збризніть маслом і збивайте до тих пір, поки крихти не будуть повністю покриті маслом. Щільно утрамбуйте суміш крихти в круглу форму для випічки. Випікайте в розігрітій духовці до готовності близько 15 хвилин, дайте охолонути повністю на стійці.
Для начинки: збийте вершковий сир і цукор у великій мисці міксером на середній швидкості протягом 1 хвилини. Додайте сметану і збивайте до однорідного стану.
Потім додайте густі вершки і збивайте, до об'єднання інгредієнтів. Вбийте в миску курячі яйця, по одному, поки все не перемішаєте. Додайте ванільний екстракт, перемішайте (будьте обережні, щоб не перевзбівать, інакше чізкейк перетвориться в суфле). Відставте суміш на час в сторону.
Помийте, а потім перетріть в пюре ягоди ожини. Перекладіть в невелику миску і залийте невеликою кількістю раніше підготовленої суміші для чізкейку. Перемішайте, щоб об'єднати інгредієнти.
Вилийте залишене рідке тісто чизкейка на раніше приготовлену кірку з печива у формі для випічки. Використовуючи ложку - кулька для морозива або велику ложку, залийте суміш ожини поверх тіста. Створіть певний візерунок з ожинового тіста. Замотайте дно форми фольгою.
Залийте досить гарячої води в каструлю, щоб вона досягла середини форми для випічки, відправте ємності в розігріту духовку. Випікайте близько 1 години 20 хвилин. Вимкніть духовку і залиште чізкейк всередині ще на 1 годину.
Вийміть чізкейк з духовки на охолоджуючу підставку. Проведіть ножем по краю форми і дайте чізкейку охолонути до кімнатної температури, близько 2 годин. Накрийте кришкою і зберігайте в холодильнику не менше 8 годин і не більше 12 годин.
Проведіть ножем по краю форми ще раз, потім відкрийте застібку, щоб звільнити бічні частини. Перенесіть сирний чізкейк з ожиною на блюдо або підставку для пирога. Наріжте випічку порційно і подавайте зі збитими вершками і ягодами ожини.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти