У приготуванні сирників немає нічого складного: просто змішайте сир, яйце, трохи цукру, невелику кількість борошна, родзинки, за бажанням додайте банан - все добре перемішайте. З тіста зліпіть коржики і обсмажте. Смакота для сніданку готова.
У велику миску вбийте яйце, середнього розміру. Для приготування сирників не використовуйте багато яєць, інакше сирна маса може вийти рідкою і доведеться додавати більше борошна.
До яйця висипте цукор і ванільний цукор. Надлишок цукру теж не сприятливо впливає на тісто, тому не переборщіть. Добре збийте вінчиком яєчно-цукрову масу до однорідності.
Наступним інгредієнтом буде сир. Вибираючи сир для сирників, беріть тільки найсвіжіший і сухий. Інакше наявність сироватки в сирі доведеться компенсувати борошном. Викладіть сир до яєчної маси.
Найчастіше в сирники додають родзинки. Візьміть із сорту киш-миш, він додасть тісту своєрідної солодкості, що цілком компенсує невелику кількість цукру. Замочіть родзинки в окропі на 10 хвилин. Після закінчення часу відцідіть воду, промокніть ягідки паперовим рушником, щоб позбавиться від зайвої вологи, яка зовсім не потрібна в тісті. Покладіть родзинки до сиру.
Далі додайте просіяне борошно. Якщо ви хочете, щоб сирники були пишними і ніжними, в них залишився смак сиру, а не «забите» борошном тісто, намагайтеся використовувати менше борошна - чим менше, тим краще.
Покладіть ще в тісто банан, він також додасть певну солодкість сирників. Розламайте його на невеликі шматочки. Використовуючи вилку або товкачку, перемішайте всі інгредієнти, розімніть банан і сир, щоб в тісті не було великих грудочок.
Готове тісто для сирників залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі «відпочити». З тіста сформуйте кульки, обваляйте їх у борошні, небагато притисніть руками, щоб надати форму млинця і викладіть на присипану борошном дошку.
На плиті розігрійте сковорідку на середньому вогні. Покладіть в неї шматочок вершкового масла і розтопіть. Для смаження можна використовувати і рослинну рафіновану олію. Викладайте сирники на гарячу сковороду і готуйте приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
Викладіть готові сирники на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла. Подавайте сирники теплими зі сметаною, фруктовим або ягідним джемом, медом, свіжими ягодами або присипте цукровою пудрою. Смачного.
Випадкові рецепти