Укр
Рус
Сирники Випічка Російська кухня

Сирники

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

1119 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Сирники - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

У приготуванні сирників немає нічого складного: просто змішайте сир, яйце, трохи цукру, невелику кількість борошна, родзинки, за бажанням додайте банан - все добре перемішайте. З тіста зліпіть коржики і обсмажте. Смакота для сніданку готова.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сирники" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи21.9 гр.
  • Калорії186 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску вбийте яйце, середнього розміру. Для приготування сирників не використовуйте багато яєць, інакше сирна маса може вийти рідкою і доведеться додавати більше борошна.

Крок - 1
02

До яйця висипте цукор і ванільний цукор. Надлишок цукру теж не сприятливо впливає на тісто, тому не переборщіть. Добре збийте вінчиком яєчно-цукрову масу до однорідності.

Крок - 2
03

Наступним інгредієнтом буде сир. Вибираючи сир для сирників, беріть тільки найсвіжіший і сухий. Інакше наявність сироватки в сирі доведеться компенсувати борошном. Викладіть сир до яєчної маси.

Крок - 3
04

Найчастіше в сирники додають родзинки. Візьміть із сорту киш-миш, він додасть тісту своєрідної солодкості, що цілком компенсує невелику кількість цукру. Замочіть родзинки в окропі на 10 хвилин. Після закінчення часу відцідіть воду, промокніть ягідки паперовим рушником, щоб позбавиться від зайвої вологи, яка зовсім не потрібна в тісті. Покладіть родзинки до сиру.

Крок - 4
05

Далі додайте просіяне борошно. Якщо ви хочете, щоб сирники були пишними і ніжними, в них залишився смак сиру, а не «забите» борошном тісто, намагайтеся використовувати менше борошна - чим менше, тим краще.

Крок - 5
06

Покладіть ще в тісто банан, він також додасть певну солодкість сирників. Розламайте його на невеликі шматочки. Використовуючи вилку або товкачку, перемішайте всі інгредієнти, розімніть банан і сир, щоб в тісті не було великих грудочок.

Крок - 6
07

Готове тісто для сирників залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі «відпочити». З тіста сформуйте кульки, обваляйте їх у борошні, небагато притисніть руками, щоб надати форму млинця і викладіть на присипану борошном дошку.

Крок - 7
08

На плиті розігрійте сковорідку на середньому вогні. Покладіть в неї шматочок вершкового масла і розтопіть. Для смаження можна використовувати і рослинну рафіновану олію. Викладайте сирники на гарячу сковороду і готуйте приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.

Крок - 8
09

Викладіть готові сирники на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла. Подавайте сирники теплими зі сметаною, фруктовим або ягідним джемом, медом, свіжими ягодами або присипте цукровою пудрою. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чізкейк з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з варенням 55 4 3 з 5 - детальніше -
Панкейки на воді - покроковий рецепт, фото 1 Панкейки на воді 50 3 3 з 5 - детальніше -