Укр
Рус
Сирники Десерти Російська кухня

Сирники творожні

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

1908 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Сирники творожні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Чудова страва, яка перетворить на справжнє свято смаку будь-який сніданок - це, звичайно ж, творожні сирники або як їх ще називають творожники. Це смачні оладки з сиру, які володіють неймовірним смаком, ароматні, пишні, ніжні і дуже корисні. Таке лакомство припаде до душі і дорослим, і дітям, а вам не складе особливих труднощів їх приготувати. Способів приготування створожних сирників існує величезна кількість, адже кожна господиня має свої кулінарні секрети. У нас теж є своя пропозиція, як по-швидкому приготувати смачні сирники і порадувати всю сім'ю цим чудовим лакомством.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сирники творожні" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи13.9 гр.
  • Калорії153 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати сирники - завдання просте, але щоб ці смачні оладки вийшли дійсно ніжними і сподобалися вашим домочадцям, потрібно знати парочку нюансів. Головне це, звичайно ж, вибір сиру. Для сирників потрібен жирний сир, щоб він не був занадто сухий або навпаки надто рідким. Вважається, що найідеальніший варіант - сир з жирністю 9%.

Крок - 1
02

Варіацій на тему сирників існує дуже багато, це відмінне поле для прояву кулінарної фантазії, де кожна господиня може додавати різні інгредієнти, щоб зробити цю страву ще смачніше і оригінальніше. Ми рекомендуємо вам теж додати в сирну масу смачні родзинки і курагу. Поєднання сиру з цими інгредієнтами - це класика, тому сирники вийдуть обов'язково смачними. Курагу бажано нарізати дрібними шматочками.

Крок - 2
03

Отже, щоб сирники вийшли більш ніжними, сир рекомендуємо пропустити через сито, так крупинки стануть набагато дрібніше. Але не рекомендуємо перебивати сир блендером, інакше доведеться додавати більше борошна, і тоді сирники втратять свою ніжну текстуру і стануть бляклими коржиками. Перетертий сир викладаємо в миску, додаємо борошно і цукор.

Крок - 3
04

Потім відділимо яєчні жовтки від білків і теж відправимо їх в ємність до сиру. Тепер кидаємо курагу з родзинками і гарненько вимішуємо вміст до отримання однорідної маси. У нас повинно вийти густе, пластичне сирне тісто.

Крок - 4
05

Розділимо масу навпіл і з кожної частини скатаємо ковбаску діаметром приблизно 5-6 сантиметрів. Тепер розріжемо її на порційні шматочки товщиною не більше двох сантиметрів, а потім сформуємо з цих шматочків красиві круглі сирники.

Крок - 5
06

Після цього ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом, а коли воно нагріється, викладаємо наші сирні оладки і обсмажуємо з кожного боку по кілька хвилин до утворення золотистої скоринки.

Крок - 6
07

Готові сирники знімаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. Після цього рекомендуємо викласти їх на деко і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів буквально на десять хвилин. За цей час сирники ще підсушаться, підрум'яняться і знайдуть просто чарівний аромат.

Крок - 7
08

Сирні сирники - це смачна страва, яку подають як в гарячому, так і в холодному вигляді, але в будь-якому випадку, вони залишаються смачними, ніжними і ситними. Щоб презентувати їх ще красивіше, рекомендуємо викласти порцію сирників на подушечку з сметани, а потім полити фруктовим джемом. Такий простий в приготуванні, але оригінальний і вишуканий сніданок зарядить ваших домочадців енергією і гарним настроєм на весь день.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карпаччо - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо 30 1 2 з 5 - детальніше -
Щі зі шпинату - покроковий рецепт, фото 1 Щі зі шпинату 65 6 3 з 5 - детальніше -
Рулетики із бекона з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики із бекона з куркою 75 4 3 з 5 - детальніше -
Террін з курки з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Террін з курки з овочами 60 6 3 з 5 - детальніше -