Сирники солоні - несолодкий різновид популярної страви для сніданку. У нашому рецепті сирники готуються з сиру з додаванням твердого сиру, часнику і зелені. На відміну від традиційних, в них є сіль, але зовсім немає цукру. Сирники виходять смачними, ароматними і підійдуть як для сніданку, так і для обіднього перекусу.
Перекладіть сир в миску. Яйця вимийте, просушіть і вбийте в сир. Додайте сіль, перець і манну крупу. Борошно просійте і теж всипте в сирну масу.
Перебийте інгредієнти до однорідності занурювальним блендером (або просто ретельно перетріть виделкою, роздавлюючи сирні грудочки).
Твердий сир натріть на крупній тертці і додайте в суміш. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і продавіть через прес в загальну масу. Перемішайте тісто виделкою до однорідності.
Кріп вимийте, обтрусіть від вологи, дрібно поріжте ножем і додайте до решти продуктів.
Виделкою вимішайте тісто до однорідності. Накрийте ємність харчовою плівкою і залиште тісто при кімнатній температурі на 30-40 хвилин, щоб манка набухла.
Через зазначений час зніміть плівку, пріпиліть робочу поверхню борошном і сформуйте з тіста акуратні круглі сирники.
Антипригарну сковороду поставте на плиту, змастіть маслом і розігрійте. Обсмажуйте сирники під кришкою на середньому вогні приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку. Вони повинні стати золотистими.
Готові сирники викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від жиру, що залишився, а потім перекладайте на тарілку. Сирники солоні виходять не гірше солодких. Це просто інше, але не менш смачна страва. Подавайте їх гарячими зі сметаною або будь-яким соусом на свій розсуд. Смачного!
Випадкові рецепти