Сирники - смачні оладки з сиру і вважаються однією з найпопулярніших страв на сніданок. Крім того, що сирники виходять дуже смачними, вони ще й корисні, адже сир - це дуже цінний продукт для здорового харчування. Незважаючи на те, що сирники - страва дуже проста і домашня, рецептів їх придумано вже чимало, і кожна господиня може фантазувати і експериментувати в процесі приготування скільки завгодно, додаючи до основних продуктів всілякі добавки. Але я все ж дотримуюся думки, що найкращий варіант - це сирники простий рецепт.
Думаю, що завжди знайдеться господиня, що задасть питання як приготувати творожні сирники. І я вам відкрию секрет, все залежить від хорошого сиру і правильної кількості борошна. Адже якщо борошна мало, сирники можуть розтікатися, а надто велика його кількість перетворить сирники в звичайні млинці. Але в основному на смак і текстуру сирників безпосередньо впливає якість сиру. Цей продукт може бути занадто сухий або навпаки вологий, до того ж, жирність сиру теж може значно відрізнятися. Давайте ми з вами візьмемо сир напівжирний з середньою вологістю. Отже, сир кладемо в глибоку посудину і додаємо до нього куряче яйце.
Після цього засипаємо кокосове борошно і додаємо порошок для випічки, а також, екстракт ванілі. На завершення кидаємо зовсім небагато цедри лимона і нарешті, все перемішуємо за допомогою вінчика в однорідну масу.
Тісто для сирників має вийти не дуже густим по консистенції, але вязким і пишним. Тепер ставимо на плиту сковорідку і змащуємо її за допомогою кулінарного пензлика кокосовим маслом. Можна, звичайно використовувати традиційно рослинне або вершкове масло, але з урахуванням того, що в нашому тісті і борошно кокосове, то відповідно, таке ж мастило підійде і для смаження.
Потім ложкою викладаємо приготовлене тісто на сковорідку, формуючи млинці. Підсмажуємо сирники з обох сторін до коричневого кольору і, знявши лопаткою зі сковорідки, викладаємо на тарілку.
Подаємо нашу страву зі свіжими ягодами на ваш смак, мені особисто подобається з малиною і чорницею, а ще поливаємо невеликою кількістю меду.
Випадкові рецепти