Укр
Рус
Пончики Випічка Французька кухня

Сирні пончики

( 4.8750 4 532 32 оцінки)

3410 - переглядів
20 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Сирні пончики - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Сирні пончики, посипані цукровою пудрою - дуже смачне частування до чаю, на приготування якого вам знадобитися зовсім небагато часу. У тісто не додаються дріжджі, але в готовому вигляді воно нагадує дріжджове.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сирні пончики" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири3.4 гр.
  • Вуглеводи42.1 гр.
  • Калорії243 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сир для пончиків візьміть жирний або не дуже (зовсім знежирений не беріть). Висипаючи сир в миску, глибоку на стільки, щоб в неї могли поміститися всі інгредієнти для приготування тіста. Подрібніть крупинки сиру, протерши його через сито, або скористайтеся товкачем. Якщо в тісті залишаться крупинки сиру, то пончики можуть розвалюватися.

Крок - 1
02

Пшеничне борошно просійте через дрібне сито, можете це зробити відразу в миску з сиром. Якщо у вас виявиться просіяне борошно прозапас в будь-якому контейнері, все одно просійте її ще раз - вона має властивість злежуватися (спресовуватися) а так ви повторно наситите її киснем.

Крок - 2
03

Також додайте в миску з сиром і борошном - розпушувач, соду, цукровий пісок, вбийте курячі яйця (краще коли вони будуть кімнатної температури), покладіть сметану, заздалегідь вийнявши її з холодильника і влийте оцет.

Крок - 3
04

Перемішайте інгредієнти для пончиків виделкою, а коли стане важко заважати виделкою, вимісіть тісто руками до однорідного стану і сформуйте кулю. Тісто вийде щільним, але в той же час м'яким, яке буде легко ліпитися.

Крок - 4
05

З отриманого тісту зробіть невеликі кульки. Можете відразу сформувати з усього тіста і накрити рушником, щоб тісто не обвітрювалося або катайте порціями по 8-10 штук, кількість залежить від обсягу і діаметра каструлі. Намагайтеся робити кульки однакового розміру, щоб вони і готувалися однаковий час.

Крок - 5
06

У глибоку каструлю налийте велику кількість рослинного масла. Розігрійте його до температури не менше 130 градусів (перевірте її кухонним термометром, при такій температурі на пампушках відразу утворюється корочка, завдяки якій всередину пончика не проникне масло). У розігріте масло акуратно опустіть кульки з тіста.

Крок - 6
07

Опустивши кульки в масло, обсмажуйте їх до утворення коричневої хрусткої скоринки по всій поверхні періодично помішуючи їх шумівкою. Контролюйте температуру масла, по необхідності зменшіть вогонь або температуру плити.

Крок - 7
08

Щоб позбутися зайвої олії, викладайте готові пончики на паперовий рушник, він вбере його, а вироби залишаться сухими. Викладайте сирні пончики на блюдо, посипаючи кожен шар цукровою пудрою. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Морква по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Морква по-корейськи 20 2 1 з 5 - детальніше -
Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти