Якщо ви бачите в меню палички з моцарели, то відразу замовляєте їх. Але тепер, завдяки цьому рецепту ви можете приготувати їх вдома. Ці подвійні сирні палички в паніровці створюють ідеальний смак сиру. Подається така закуска з швидкою домашньою марінара, і ви подумаєте, що перебуваєте в барі, тоді як насправді ви сидите на дивані вдома.
В першу чергу підготуйте всі необхідні продукти для панірування. Засипте заздалегідь просіяне борошно в окрему миску. В іншу миску розбийте курячі яйця і ретельно їх збийте до однорідної маси. Ну і в третю ємність засипте панірувальні сухарі.
Працюючи з 1 шматком сирної палички (розмір визначаєте самі) з моцарели за раз, обваляйте кожну спочатку в борошні, потім занурте у збиті яйця і добре вотріть в панірувальних сухарях. Повторіть цей процес ще раз, тільки не обвалюйте палички знову в борошні.
Викладіть сирні палички на деко, застелене пергаментним папером, і поставте в холодильник приблизно на 1 годину.
Нагрійте оливкову чи рослинну олію і трохи вершкового масла в глибокій каструлі на середньому вогні. Додайте в каструлю попередньо очищений від лушпиння і подрібнений часник і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, обсмажуйте до м'якості близько 6 хвилин, постійно помішуючи.
Додайте в каструлю томатну пасту і готуйте ще приблизно 2 хвилини, потім покладіть в ємність до решти продуктів помідори, засипте цукор, пластівці чилі, сіль і чорний мелений перець; варіть все, помішуючи, до загустіння близько 15-18 хвилин. Тримайте приготований соус (маринара) теплим.
Розігрійте духовку до 120 градусів. Нагрійте багато рослинного масла в каструлі (десь на 6 літрів), поки не зашипить. Працюючи партіями, обсмажте сирні палички в паніровці до золотистого кольору і хрусткої скоринки близько 1 1/2 хвилини.
Перекладіть обсмажені сирні палички на паперові рушники, щоб вони висохли, і помістіть в духовку, щоб вони не охололи, поки смажите іншу закуску. Подавайте страву в гарячому вигляді з раніше підготовленим соусом маринара. Смачного!
Випадкові рецепти