Сирні кульки, як в дитинстві, - рецепт апетитних пончиків, які раніше готували мами своїм малюкам. Цей смак неможливо забути або з чим-небудь сплутати. Пропонуємо класичний варіант приготування солодких сирних пончиків родом з дитинства.
Сир перекладіть в миску і розімніть вилкою. Додайте цукор і яйця. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Всипте в пшеничну муку розпушувач для тіста, перемішайте і просійте, щоб борошно збагатилося киснем. Це зробить випічку м'якше і пишніше.
Надішліть просіяне борошно в миску з сиром і замісити м'яке тісто. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою або лопаткою, а потім місіть тісто руками.
Присипте робочу поверхню борошном і перекладіть туди тісто для пончиків. Скачайте з нього ковбаску і наріжте шматочками. Сформуйте з шматочків кульки.
У каструлі з високими бортиками розісмажте рослинне масло для фритюру. Коли його температура досягне 160-180 градусів, Відведіть туди сирні кульки.
Смажте їх до зарум'янювання з усіх боків. Помішуйте вміст каструлі, щоб пончики смажилися рівномірно.
Шумівкою вийміть готові кульки з фритюру і перекладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав надлишки жиру. Остудіть пончики і перекладіть гіркою на блюдо.
Сирні кульки, як в дитинстві, майже готові. Залишилося тільки присипати їх цукровою пудрою - і можна подавати на стіл.
Зовні пончики рум'яні, а всередині м'які і пористі. Це неймовірно смачно. Не дарма все їх так любили в дитинстві. Заваріть ароматний чай і кличте малюків до столу. Смачного!
Випадкові рецепти