Укр
Рус
Грінки Закуски Українська кухня

Сирні грінки

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

3530 - переглядів
20 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Сирні грінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Пропонуємо приготувати сирні грінки з часником. Рецепт дуже простий, готується за 15 хвилин. А в результаті ви отримаєте прекрасну закуску з фантастичним пряним смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сирні грінки" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири14.7 гр.
  • Вуглеводи26.9 гр.
  • Калорії264 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати грінки, в першу чергу вам знадобиться часник. Відокремте потрібну кількість зубчиків від головки і очистіть від лушпиння. Покладіть на кухонну дошку і, за допомогою дерев'яної качалки або молотка для відбивних, роздушіть зубчики часнику.

Крок - 1
02

Тепер візьміть невеликий кухлик, поставте на плиту на маленький вогонь. Киньте в нього вершкове масло і роздавлені зубчики часнику. Дочекайтеся поки масло закипить, через 1 - 2 хвилини вимкніть вогонь і зніміть кухлик з плити.

Крок - 2
03

Дістаньте булочки з упаковки і покладіть на кухонну дошку. Гострим ножем наріжте на скибочки товщиною до 1 см. Викладіть нарізану булочку рядами на дошці.

Крок - 3
04

Щоб надати майбутнім грінками аромат, змастіть їх маслом з часником. Робити це зручно за допомогою кулінарної щітки. Змастити потрібно з обох сторін.

Крок - 4
05

Візьміть невелику цибулину, очистіть її від лушпиння і сполосніть під прохолодною проточною водою. Наріжте цибулю дрібними кубиками і посипте ними скибочки булочки.

Крок - 5
06

Так само потрібно взяти зелений перець чилі, помити під водою. Очистіть його від насіння і плодоніжки. Наріжте дрібно на кухонній дошці. Рівномірно розподіліть на скибочках подрібнений зелений перець чилі. Любителям гостренького можна використовувати більшу кількість перцю.

Крок - 6
07

Тепер дістаньте з холодильника плавлений сирок. Щоб він не прилипав до тертки, сир можна потримати деякий час в морозилці. Натріть на дрібній тертці плавлений сирок прямо зверху на скибочки булочки з цибулею і перцем. Він повинен повністю покрити поверхню.

Крок - 7
08

Для запікання грінок можна використовувати деко або будь-яку форму для випічки. Але краще візьміть решітку і викладіть на неї грінки. Надішліть решітку з грінками з часником і сиром в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте до того моменту, коли сир на грінках підрум'яниться. Після цього вимкніть вогонь, дістаньте грінки з духовки. Подавайте сирні грінки в теплому вигляді. Зверху злегка посипте ароматними сушеними травами і посоліть за смаком. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Безе по ДСТу - покроковий рецепт, фото 1 Безе по ДСТу 65 4 3 з 5 - детальніше -
Смузі з хурми - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з хурми 30 2 2 з 5 - детальніше -
Класичний фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Класичний фарширований перець 60 3 2 з 5 - детальніше -