Пропонуємо приготувати сирні грінки з часником. Рецепт дуже простий, готується за 15 хвилин. А в результаті ви отримаєте прекрасну закуску з фантастичним пряним смаком.
Щоб приготувати грінки, в першу чергу вам знадобиться часник. Відокремте потрібну кількість зубчиків від головки і очистіть від лушпиння. Покладіть на кухонну дошку і, за допомогою дерев'яної качалки або молотка для відбивних, роздушіть зубчики часнику.
Тепер візьміть невеликий кухлик, поставте на плиту на маленький вогонь. Киньте в нього вершкове масло і роздавлені зубчики часнику. Дочекайтеся поки масло закипить, через 1 - 2 хвилини вимкніть вогонь і зніміть кухлик з плити.
Дістаньте булочки з упаковки і покладіть на кухонну дошку. Гострим ножем наріжте на скибочки товщиною до 1 см. Викладіть нарізану булочку рядами на дошці.
Щоб надати майбутнім грінками аромат, змастіть їх маслом з часником. Робити це зручно за допомогою кулінарної щітки. Змастити потрібно з обох сторін.
Візьміть невелику цибулину, очистіть її від лушпиння і сполосніть під прохолодною проточною водою. Наріжте цибулю дрібними кубиками і посипте ними скибочки булочки.
Так само потрібно взяти зелений перець чилі, помити під водою. Очистіть його від насіння і плодоніжки. Наріжте дрібно на кухонній дошці. Рівномірно розподіліть на скибочках подрібнений зелений перець чилі. Любителям гостренького можна використовувати більшу кількість перцю.
Тепер дістаньте з холодильника плавлений сирок. Щоб він не прилипав до тертки, сир можна потримати деякий час в морозилці. Натріть на дрібній тертці плавлений сирок прямо зверху на скибочки булочки з цибулею і перцем. Він повинен повністю покрити поверхню.
Для запікання грінок можна використовувати деко або будь-яку форму для випічки. Але краще візьміть решітку і викладіть на неї грінки. Надішліть решітку з грінками з часником і сиром в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте до того моменту, коли сир на грінках підрум'яниться. Після цього вимкніть вогонь, дістаньте грінки з духовки. Подавайте сирні грінки в теплому вигляді. Зверху злегка посипте ароматними сушеними травами і посоліть за смаком. Смачного!
Випадкові рецепти