Укр
Рус
Суфле Десерти Італійська кухня

Сирне суфле

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1431 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Сирне суфле - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сирне суфле відноситься до французької кухні, страва дуже вишукана і оригінальна, хоча готується дуже просто. М'яке, повітряне суфле з сиру з апетитною рум'яною скоринкою зверху - ідеальна страва з яскравим і насиченим смаком. Таке лакомство можна сміливо подавати як самостійна старва, яка викличе захоплення ваших домочадців або гостей. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати оригінальне сирне суфле простим способом, а також ознайомитеся з деякими секретами приготування, щоб це лакомство вийшло максимально вдалим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сирне суфле" (на 100 грам)

  • Білки10.3 гр.
  • Жири17.4 гр.
  • Вуглеводи16.6 гр.
  • Калорії276 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Суфле - це хоч і прості вироби, але вельми примхливі, сирне, в тому числі. Але досить дотриматися парочки правил, і у вас все обов'язково вийде. Спочатку відокремимо яєчні білки від жовтків. У ємність до жовтків додаємо пару столових ложок цукру і ложку універсального борошна. Цей інгредієнт є сумішшю муки з твердих і м'яких сортів пшениці.

Крок - 1
02

Також кидаємо дрібку солі і наливаємо трішки ванільного екстракту. Потім натираємо цедру з лимона або апельсина і кидаємо в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 2
03

Далі викладаємо сюди ж вершковий сир. Можна використовувати будь-який з цих сирів (філадельфія, маскарпоне, рикотта). Можна замінити їх на сир, але в цьому випадку його потрібно дуже ретельно перемолоти, щоб отримати ніжну консистенцію.

Крок - 3
04

Потім натираємо на крупній тертці сир чеддер і додаємо його в цю ж ємність. Тепер перемішуємо все разом за допомогою лопатки до отримання однорідної маси середньої консистенції.

Крок - 4
05

Потім в миску з яєчними білками додаємо дрібку солі і збиваємо їх вінчиком. Також можна використовувати міксер і збивати на низьких оборотах. Дуже важливо збити білки якнайкраще, адже чим пишніше вийде піна, тим ніжніше вийде сирне суфле.

Крок - 5
06

Після того, як білки перетворяться в ніжну піну, і маса збільшиться в об'ємі в кілька разів, додаємо її в сирну суміш. Вводимо збиті білки частинами, це дасть можливість приготувати більш ніжну суміш для суфле.

Крок - 6
07

Коли ми змішаємо обидві цих маси, переходимо до завершального етапу, а саме випікання суфле в духовці. Для цього бажано використовувати керамічні формочки, оскільки вони довше тримають тепло, а це дуже важливо для якісного суфле. Форми рекомендуємо змастити вершковим маслом або збитим яйцем, а потім посипати їх цукром.

Крок - 7
08

Після цього наповнюємо їх ароматною сирною масою. Так як суфле в процесі випікання буде підніматися, не наповнюємо формочки до самих країв. Отже, відправляємо суфле в духовку, розігріту до 200 градусів, і залишаємо готуватися хвилин на 12. Щоб сирне суфле вийшло повітряним, не можна відкривати завчасно духовку, інакше маса не підніметься або впаде, і суфле перетвориться в бляклий шматок.

Крок - 8
09

По закінченню зазначеного часу дістаємо з духовки красиве рум'яне суфле, яке видає божественний аромат і також приємно виглядає. Завдяки керамічним формочках, воно буде повільніше осідати через перепад температур. Подавати сирне суфле рекомендується відразу після приготування. Якщо ви виконаєте всі вказівки з цього рецепта, у вас вийде неймовірно ніжне, повітряне, пористе сирне суфле з яскравим і оригінальним смаком. Такий виріб напевно вразить навіть найвимогливіших гурманів.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Панкейкі - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі 30 4 2 з 5 - детальніше -
Чіабатта - покроковий рецепт, фото 1 Чіабатта 180 2 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса з фаршу 60 6 4 з 5 - детальніше -
Сирні палички в паніровці - покроковий рецепт, фото 1 Сирні палички в паніровці 50 3 2 з 5 - детальніше -