Сирна запіканка з ягодами - ситний і корисний сніданок. Сподобається навіть дітям, які не люблять сир. Обов'язково приготуйте цю ніжну, легку та низькокалорійну запіканку - ви не пошкодуєте.
Увімкніть розігрівати духовку на 180 градусів. Ягоди чорниці (голубики, смородини або брусниці, вибирайте на свій розсуд і смак) добре промийте під проточною водою, дуже зручно це робити в друшляку. Потім викладіть ягоди на паперовий рушник, щоб вони добре просохли. (Ви можете використовувати ягоди свіжі, або ж заморожені.)
У чашу блендера або в кухонний комбайн помістіть: сир (краще набагато, якщо домашнього приготування і більш високої жирності), йогурт без добавок, курячі яйця, цукор крупний і ванільний ароматний цукор. Вміст блендера перемішайте до однорідної і еластичної консистенції. Чи не маловажно, щоб в сирі не залишилося грудок. Сирна суміш повинна бути повітряною і дуже м'якою.
Перекладіть з блендера сирну масу в глибоку миску, де будете змішувати. До тіста для запіканки додайте манну крупу, просіяне борошно і розпушувач. Все ретельно перемішайте за допомогою вінчика. Накрийте суміш харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин, щоб манна крупа набухла, увібравши в себе рідину.
Після закінчення часу до сирної маси додайте раніше вимиті і просушені ягоди і перемішайте. Візьміть форму для випічки розміром приблизно 30*20 сантиметрів, застеліть її пергаментним папером або ж фольгою.
У форму вилийте сирну масу з ягодами. Розподіліть її рівномірним шаром по всій формі, за допомогою лопатки. Поставте форму з майбутньою запіканкою в попередньо розігріту духовку. Випікайте близько 30-35 хвилин.
Потім витягніть з духовки рум'яну і ароматну сирну запіканку з ягодами, дайте їй охолонути. Присипте цукровою пудрою. Розріжте на порційні шматки і подавайте до столу. Смачного.
Випадкові рецепти