Укр
Рус
Запіканки Другі страви Українська кухня

Сирна запіканка з борошном

( 4.8000 4 520 20 оцінок)

1843 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Сирна запіканка з борошном - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Смачний десерт і корисний сніданок - сирна запіканка з борошном і додаванням свіжої чорниці припаде до смаку не тільки вам, але і вашим дітям.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сирна запіканка з борошном" (на 100 грам)

  • Білки7.7 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи18.1 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу включіть духовку на 180 градусів. Нехай розігрівається. Тепер візьміть дві глибоких ємності. Вам необхідно розділити яйця на білок і жовток. Акуратно розбийте яйце гострим ножем, розділіть на дві частини і перекладаючи жовток з однієї половини шкарлупки в іншу відокремте білок в одну ємність, а жовток покладіть в іншу. Проробіть також і з іншим яйцем.

Крок - 1
02

У ємність з жовтками додайте цукор і молоко. У цю ж ємність необхідно протерти сир через сито, щоб не було твердих грудок. Консистенція сиру стає більш однорідною, легкою, повітряною і насиченою киснем. Тоді запіканка вийде дуже ніжною.Все компоненти ємності перемішайте до отримання однорідної маси. Відставте в сторону.

Крок - 2
03

Тепер візьміть ємність з білками. Збийте їх міксером на середній швидкості до утворення легкої піни. Візьміть цукор, що залишився і частинами додавайте в білки, при цьому збивайте міксером вже на високій швидкості хвилин 5-6 до утворення м'яких піків.

Крок - 3
04

Тепер повернемося до ємності з цукром, молоком і жовтками. Просійте в тісто самопіднімаюче борошно і добре перемішайте вінчиком. Щоб тісто було без грудочок. Самопіднімаче борошно ви можете купити в будь-якому магазині, але можете приготувати і вдома, це не складно. Візьміть просіяне борошно, трохи розпушувача (він же пекарський порошок) і сіль, краще крупну. Всі інгредієнти перемішайте і пропустіть через сито кілька разів.

Крок - 4
05

Візьміть ємність зі збитими білками і поступово введіть їх в тісто, акуратно перемішуючи. Повинна вийти повітряна легка маса.

Крок - 5
06

Для випікання сирної запіканки підійде кругла форма діаметром 18 см. Змастіть її маслом і присипте трохи борошном. Вилийте тісто у форму для випічки і покладіть зверху ягоди чорниці.

Крок - 6
07

Помістіть в попередньо розпечену духовку і випікайте приблизно 40 хвилин. Дайте сирній запіканці з борошном охолонути і перекладіть її на плоску тарілку. Перед подачею можете посипати цукровою пудрою і прикрасити листочками м'яти. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирні грінки - покроковий рецепт, фото 1 Сирні грінки 20 3 2 з 5 - детальніше -
Шніцель з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з курки 45 8 3 з 5 - детальніше -
Соус зі сметани з гірчицею - покроковий рецепт, фото 1 Соус зі сметани з гірчицею 35 1 2 з 5 - детальніше -
Чорничний пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Чорничний пиріг 70 4 3 з 5 - детальніше -