Сирна запіканка як у дитячому садку завжди відправляє нас в дитинство і нагадує про цю соковиту, смачну і ситну страву. Тим більше, що в цій випічці всі корисні речовини для малюків.
Звичайно, для запіканки краще використовувати домашній сир, але якщо вже його купити складно, візьміть магазинний будь-якої жирності. Висипаючи свіжий сир в миску.
Використовуючи погружний блендер, трохи розімніть сир. Або можете перетерти сир через сито, щоб в ньому не було великих грудок.
Коли ви закінчили м'яти сир, влийте до нього молоко кімнатної температури, жирність його обраний вами самостійно. Потім висипте в миску манну крупу і цукор.
До всіх інгредієнтів додасте велике куряче яйце. Якщо воно виявиться домашнім це, буде величезний плюс для тіста. Домашні яйця мають більш жовтий жовток, який відповідно надає колір і тісту.
Перемішайте все з допомогою погружного блендера, поки сирна маса не стане однорідною і гладкою. Залиште масу на 20-30 хвилин, щоб набухла манка. Вона вбере в себе зайву вологу і після випікання тісто не буде мокрим.
Для даної кількості інгредієнтів досить форми для випікання діаметром 16 сантиметрів. Змастіть форму невеликою кількістю м'якого вершкового масла. Вистеліть дно форми пергаментом, вирізавши круг потрібного діаметру. Сирну масу перекладіть в підготовлену форму. Струсіть форму кілька разів, щоб маса рівномірно розподілилася.
Випікайте сирну масу в духовці, розігрітій до 180-200 градусів, протягом 40 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка. Готовність запіканки можна перевірити за допомогою дерев'яної зубочистки, якщо її увіткнути в тісто, витягнути і вона залишиться сухою, значить можна виймати з духовки.
Сирну запіканку як у дитячому садку розріжте на порційні шматки. Подавайте як в гарячому, так і в холодному вигляді зі сметаною або з киселем, як в дитячому саду. Але запіканку можна полити і варенням, медом, різними сиропами або подайте зі свіжими ягодами - буде дуже смачно. Смачного.
Випадкові рецепти