Цей домашній сир вершковий, пухнастий і дуже смачний, і він зроблений тільки з 3 простих інгредієнтів!
Залийте молоко у велику миску, відправте на плиту і доведіть, постійно мішаючи, до кипіння.
Далі в воді розмішайте сіль або можна використовувати хлорид кальцію (який придбати необхідно в аптеці). Додайте утворену підсолену суміш в кипляче молоко.
Залийте так само в молоко заздалегідь розчинений у воді лимонний сік (можна використовувати оцет). Добре перемішайте вміст каструлі. Ви побачите, що молоко почне згортатися негайно. Вимкніть вогонь, дайте йому охолонути близько 30 хвилин.
Тепер прийшов час витягти сир. Почніть з паралельних надрізів на відстані близько 1 сантиметра. Потім поверніть каструлю на 90 градусів і повторіть процес надрізання, закінчуючи шахівницею порізів на поверхні сиру. Потім за допомогою ложки або ковша наріжте їх хрестоподібно, поки у вас не з'явиться каструля з сирними кубиками. Будьте обережні, тому що сир буде дуже м'яким.
Помістіть каструлю з сиром на невеликий вогонь і прогрійте близько 15-20 хвилин.
Вирівняйте дрібне ситечко або використовуйте мішок з марлі, покладіть його у велику миску і відокремте сир і сироватку, налив в неї утворену сирну суміш. Як тільки сир протягом деякого часу стікає, тканину можна зібрати, надійно зв'язавши і повісивши для остаточного віджиму. Краще залишити відокремлюючийся сир на всю ніч.
Тепер ваш сир готовий до зберігання, але ви можете додавати будь-які добавки на свій смак, підсипаючи свіжі трави, спеції і т. д. Тепер ви можете байдикувати і насолоджуватися своєю власною стравою з сиру або просто упакувати його в продезінфікований контейнер і відправити в холодильник. Цей домашній сир ідеально підходить для приготування сирної запіканки, тістечок та інших хлібобулочних виробів!
Випадкові рецепти