Укр
Рус
Сир Другі страви Українська кухня

Сир

( 4.8621 4 529 29 оцінок)

3251 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Сир - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей домашній сир вершковий, пухнастий і дуже смачний, і він зроблений тільки з 3 простих інгредієнтів!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сир" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири2.8 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії60 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Залийте молоко у велику миску, відправте на плиту і доведіть, постійно мішаючи, до кипіння.

Крок - 1
02

Далі в воді розмішайте сіль або можна використовувати хлорид кальцію (який придбати необхідно в аптеці). Додайте утворену підсолену суміш в кипляче молоко.

Крок - 2
03

Залийте так само в молоко заздалегідь розчинений у воді лимонний сік (можна використовувати оцет). Добре перемішайте вміст каструлі. Ви побачите, що молоко почне згортатися негайно. Вимкніть вогонь, дайте йому охолонути близько 30 хвилин.

Крок - 3
04

Тепер прийшов час витягти сир. Почніть з паралельних надрізів на відстані близько 1 сантиметра. Потім поверніть каструлю на 90 градусів і повторіть процес надрізання, закінчуючи шахівницею порізів на поверхні сиру. Потім за допомогою ложки або ковша наріжте їх хрестоподібно, поки у вас не з'явиться каструля з сирними кубиками. Будьте обережні, тому що сир буде дуже м'яким.

Крок - 4
05

Помістіть каструлю з сиром на невеликий вогонь і прогрійте близько 15-20 хвилин.

Крок - 5
06

Вирівняйте дрібне ситечко або використовуйте мішок з марлі, покладіть його у велику миску і відокремте сир і сироватку, налив в неї утворену сирну суміш. Як тільки сир протягом деякого часу стікає, тканину можна зібрати, надійно зв'язавши і повісивши для остаточного віджиму. Краще залишити відокремлюючийся сир на всю ніч.

Крок - 6
07

Тепер ваш сир готовий до зберігання, але ви можете додавати будь-які добавки на свій смак, підсипаючи свіжі трави, спеції і т. д. Тепер ви можете байдикувати і насолоджуватися своєю власною стравою з сиру або просто упакувати його в продезінфікований контейнер і відправити в холодильник. Цей домашній сир ідеально підходить для приготування сирної запіканки, тістечок та інших хлібобулочних виробів!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вишня у власному соку - покроковий рецепт, фото 1 Вишня у власному соку 60 1 2 з 5 - детальніше -
Компот із сушених яблук - покроковий рецепт, фото 1 Компот із сушених яблук 45 1 2 з 5 - детальніше -
Картопля, запечена з кабачками - покроковий рецепт, фото 1 Картопля, запечена з кабачками 55 4 3 з 5 - детальніше -