Укр
Рус
Сир Другі страви Українська кухня

Сир домашній

( 4.8636 4 522 22 оцінки)

3433 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Сир домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Домашній сир - дуже легко приготувати, без спеціальних інгредієнтів і консервантів. Ми підготували рецепт домашнього сиру, абсолютно смачного і дуже простого в приготуванні. Ви можете зробити сир на кухні менш ніж за годину.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сир домашній" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири4.5 гр.
  • Вуглеводи0.5 гр.
  • Калорії75 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте велику каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, засипте в неї сир. Цей сирний продукт можна придбати на базарі або в будь-якому магазині. Або ж приготувати самостійно в домашніх умовах (тоді продукт може вийти з більш високою жирністю). Варіть сир у воді, періодично помішуючи, близько 20 хвилин на середньому вогні.

Крок - 1
02

Потім за допомогою шумівки виловіть сир на марлю або ситечко і відставте відціджуватися на деякий час, до видалення всієї зайвої рідини.

Крок - 2
03

Помістіть меншу ємність у велику каструлю з водою і відправте на повільний вогонь. Закиньте в ємність вершкове масло і розтопіть його до шипіння. Потім додайте в розтоплене масло раніше підготовлений сир і добре перемішайте.

Крок - 3
04

Далі розбийте в ємність до сиру куряче яйце, засипте сіль і додайте трохи харчової соди. Порада: для більш гострого смаку можете додати в суміш червоний перець чилі, базилік і ще за смаком солі. Знову все ретельно перемішайте і томіть сирну масу, поки вона не стане однорідною (можна навіть її добре потовкти кухонною товкучкою, щоб краще збити в один клубок), це займе близько 7 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер зніміть ємність з утвореною сирною масою з вогню і перекладіть її ложкою в невелику миску, добре утрамбуйте сирну суміш, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник. Зберігайте сирну масу в холодильнику не менше 4-5 годин або бажано навіть всю ніч. Цей чудовий домашній сир можна подавати на сніданок зі свіжими тостами або ж як окремий продукт з гарячою кавою.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Стейк з форелі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з форелі 30 1 2 з 5 - детальніше -
Булочка з вишнею - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з вишнею 60 3 3 з 5 - детальніше -
Просте овочеве рагу з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Просте овочеве рагу з куркою 80 4 3 з 5 - детальніше -
Філе індички у вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Філе індички у вершковому соусі 50 2 3 з 5 - детальніше -