Домашній сир - дуже легко приготувати, без спеціальних інгредієнтів і консервантів. Ми підготували рецепт домашнього сиру, абсолютно смачного і дуже простого в приготуванні. Ви можете зробити сир на кухні менш ніж за годину.
Поставте велику каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, засипте в неї сир. Цей сирний продукт можна придбати на базарі або в будь-якому магазині. Або ж приготувати самостійно в домашніх умовах (тоді продукт може вийти з більш високою жирністю). Варіть сир у воді, періодично помішуючи, близько 20 хвилин на середньому вогні.
Потім за допомогою шумівки виловіть сир на марлю або ситечко і відставте відціджуватися на деякий час, до видалення всієї зайвої рідини.
Помістіть меншу ємність у велику каструлю з водою і відправте на повільний вогонь. Закиньте в ємність вершкове масло і розтопіть його до шипіння. Потім додайте в розтоплене масло раніше підготовлений сир і добре перемішайте.
Далі розбийте в ємність до сиру куряче яйце, засипте сіль і додайте трохи харчової соди. Порада: для більш гострого смаку можете додати в суміш червоний перець чилі, базилік і ще за смаком солі. Знову все ретельно перемішайте і томіть сирну масу, поки вона не стане однорідною (можна навіть її добре потовкти кухонною товкучкою, щоб краще збити в один клубок), це займе близько 7 хвилин.
Тепер зніміть ємність з утвореною сирною масою з вогню і перекладіть її ложкою в невелику миску, добре утрамбуйте сирну суміш, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник. Зберігайте сирну масу в холодильнику не менше 4-5 годин або бажано навіть всю ніч. Цей чудовий домашній сир можна подавати на сніданок зі свіжими тостами або ж як окремий продукт з гарячою кавою.
Випадкові рецепти