Укр
Рус
Напій Напої Англійська кухня

Сіллабаб з лимоном і лаймом


- переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Сіллабаб з лимоном і лаймом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Англійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Сіллабаб - традиційний англійський десерт, популярний ще з 16 століття. Зазвичай готується з жирного молока або вершків. Лимон з лаймом додасть цій страві особливої свіжості.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сіллабаб з лимоном і лаймом" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири12.5 гр.
  • Вуглеводи14.1 гр.
  • Калорії181 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Для приготування десерту сіллабаб з лимоном і лаймом вам знадобляться подвійні вершки. Це вершки з жирністю більше 30%. Відміряйте кількість, яка вказана в рецепті, і вилийте в глибоку чисту миску.

Крок - 1
02

Візьміть необхідну кількість цукрової пудри і просійте через сито прямо в миску з вершками.

Крок - 2
03

Також вам знадобляться такі цитрусові як лимон і лайм середнього розміру. Ретельно помийте їх під проточною водою і витріть насухо чистим рушником. За допомогою дрібної терки зніміть цедру з лимона і лайма. Можна це робити прямо над мискою з вершками. Злегка збийте за допомогою вінчика.

Крок - 3
04

Лимон і лайм, з якого ви зняли цедру, розріжте на дві частини. З кожної половинки цитрусових ретельно вичавыть сік. Якщо є насіння, то процідіть сік і вилийте його в миску з вершками, цукровою пудрою і цедрою. Тепер вам знадобиться така побутова техніка, як міксер. З його допомогою збивайте масу в мисці, поки вона не стане щільною. Відставте на час в сторону.

Крок - 4
05

Щоб додати даному десерту ще більш яскравого смаку, використовуйте імбирно - горіхове печиво. Але його можна замінити будь-яким іншим на ваш смак, наприклад, вівсяним. Розламайте печиво руками або використовуйте качалку. Але сильно не подрібнюйте.

Крок - 5
06

Поверніться до збитої вершкової маси в мисці. Додайте в неї необхідну кількість лимонного сиру і акуратно перемішайте за допомогою ложки.

Крок - 6
07

Подавати даний десерт найкраще в прозорих широких склянках. На дно насипте трохи подрібненого імбирно - горіхового печива.

Крок - 7
08

Зверху на печиво викладіть кілька ложок збитої вершково - лимонної маси. Потрусіть крихтами печива.     Перед подачею на стіл остудіть сіллабаб з лимоном і лаймом в холодильнику. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пишний омлет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пишний омлет в духовці 40 6 3 з 5 - детальніше -
Канапе з виноградом і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з виноградом і сиром 25 2 2 з 5 - детальніше -
Лазанья в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в сковороді 35 3 3 з 5 - детальніше -