Сіллабаб - традиційний англійський десерт, популярний ще з 16 століття. Зазвичай готується з жирного молока або вершків. Лимон з лаймом додасть цій страві особливої свіжості.
Для приготування десерту сіллабаб з лимоном і лаймом вам знадобляться подвійні вершки. Це вершки з жирністю більше 30%. Відміряйте кількість, яка вказана в рецепті, і вилийте в глибоку чисту миску.
Візьміть необхідну кількість цукрової пудри і просійте через сито прямо в миску з вершками.
Також вам знадобляться такі цитрусові як лимон і лайм середнього розміру. Ретельно помийте їх під проточною водою і витріть насухо чистим рушником. За допомогою дрібної терки зніміть цедру з лимона і лайма. Можна це робити прямо над мискою з вершками. Злегка збийте за допомогою вінчика.
Лимон і лайм, з якого ви зняли цедру, розріжте на дві частини. З кожної половинки цитрусових ретельно вичавыть сік. Якщо є насіння, то процідіть сік і вилийте його в миску з вершками, цукровою пудрою і цедрою. Тепер вам знадобиться така побутова техніка, як міксер. З його допомогою збивайте масу в мисці, поки вона не стане щільною. Відставте на час в сторону.
Щоб додати даному десерту ще більш яскравого смаку, використовуйте імбирно - горіхове печиво. Але його можна замінити будь-яким іншим на ваш смак, наприклад, вівсяним. Розламайте печиво руками або використовуйте качалку. Але сильно не подрібнюйте.
Поверніться до збитої вершкової маси в мисці. Додайте в неї необхідну кількість лимонного сиру і акуратно перемішайте за допомогою ложки.
Подавати даний десерт найкраще в прозорих широких склянках. На дно насипте трохи подрібненого імбирно - горіхового печива.
Зверху на печиво викладіть кілька ложок збитої вершково - лимонної маси. Потрусіть крихтами печива. Перед подачею на стіл остудіть сіллабаб з лимоном і лаймом в холодильнику. Смачного!
Випадкові рецепти