Укр
Рус
Кекси Випічка Румунська кухня

Шикарний кекс


- переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Шикарний кекс - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цей кондитерський виріб відмінно поєднується з чаєм, кавою та іншими напоями. Кекс - безпрограшний варіант випічки як на кожен день, так і на свята.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шикарний кекс " (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири17 гр.
  • Вуглеводи47.8 гр.
  • Калорії367 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

На самому початку необхідно підготувати всі інгредієнти. Заздалегідь дістаньте з холодильника вершковий сир, яйця і несолоне масло. Залиште на столі, щоб нагрілося до кімнатної температури. Відміряйте і насипте необхідну кількість цукрового піску, пшеничного борошна, родзинок, цедри лимона, харчової соди в окремі миски.

Крок - 1
02

Коли всі інгредієнти підготовлені, приступайте до замісу тіста. У миску з пшеничним борошном киньте харчову соду. Ретельно перемішайте за допомогою вилки.

Крок - 2
03

Візьміть глибоку чисту миску і відправте в неї вершковий сир і розм'якшене несолоне масло. Тепер вам знадобиться таке пристосування, як міксер. З його допомогою розмішайте до однорідного стану сир і масло.

Крок - 3
04

Киньте дрібно натерту цедру лимона і продовжуйте збивати дану масу. Поступово додавайте цукор і, не зупиняючись, продовжуйте збивати.

Крок - 4
05

По одному акуратно вбивайте курячі яйця в миску з іншими інгредієнтами і за допомогою міксера збивайте далі.

Крок - 5
06

Відкладіть на час міксер в сторону. В отриману збиту масу додайте просіяне через сито борошно. За допомогою силіконової лопатки або великої ложки умішайте борошно в масу. Тепер знову використайте техніку - пройдіться міксером по тісту протягом кількох хвилин.

Крок - 6
07

Ну і останній інгредієнт, який необхідно додати в тісто - це родзинки. Якщо вони у вас досить сухі, то спочатку залийте їх окропом і залиште на деякий час, щоб трохи набрякли. Потім злийте воду і обсушіть на паперовому рушнику. Якщо ж родзинки м'які, то відразу киньте їх в тісто і ретельно вмішайте за допомогою лопатки.

Крок - 7
08

Дістаньте форму для випічки кексу. В даному випадку краще використовувати круглу з отвором посередині, тоді кекс вийде в формі кільця. Збризніть форму спеціальним кулінарним спреєм або змастіть маслом. Викладіть тісто і розрівняйте його.

Крок - 8
09

Надішліть форму з кексом в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 40 - 50 хвилин. Перевіряйте готовність за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Готовий кекс дістаньте з духовки і перекладіть на плоску тарілку. Коли він трохи охолоне, потрусіть кекс цукровою пудрою. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Сирні грінки - покроковий рецепт, фото 1 Сирні грінки 20 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Стейк з форелі в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з форелі в фользі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Стейк тартар - покроковий рецепт, фото 1 Стейк тартар 50 2 3 з 5 - детальніше -
Торт «Ананаси на снігу» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Ананаси на снігу» 60 6 3 з 5 - детальніше -