Укр
Рус
Маринад для грибів Маринади Українська кухня

Швидкі мариновані гриби

( 4.8500 4 540 40 оцінок)
2821 - переглядів
75 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Швидкі мариновані гриби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Корейська кухня, Французька кухня

Дієта: Веганські

Рецепти до свят: День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Літо

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Цей рецепт маринованих грибів, напевно, один з кращих, які ви спробуєте. Якщо ви теж любите цей продукт, спробуйте приготувати швидкі мариновані гриби.

Інгредієнти

  • Гвоздика 1/2 ч.л
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Масло рослинне 30 мл.
  • Оцет рисовий 50 мл.
  • Цукор 50 г.
  • Сіль 25 г.
  • Вода 350 мл.
  • Часник 3 зуб.
  • Гриби 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Мариновані гриби на зиму можна використовувати як салат або доповненням до рагу. Цей рецепт маринованих грибів дуже простий і швидкий в приготуванні, тому пропонуємо вам спробувати. У цьому рецепті використовуємо гриби лисички, але ви можете спробувати будь-який інший, який вам подобається. Ось чому вам потрібен цей метод приготування грибів, маринованих на зиму. Отже, лисички вимийте дуже добре в декількох водах або довго сполоскуйте під проточною водою. Далі перекладіть промиті гриби в велике сито і максимально просушіть.

Крок - 1
02

Потім помістіть велику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу воду раніше промиті лисички і варіть їх близько 20 хвилин в киплячій воді (при варінні можна каструлю накрити кришкою). Потім знову перекладіть відварені лисички в глибоке сито і добре процідіть.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці наріжте його максимально дрібними шматочками. Тепер в попередньо простерилізовані банки на дно покладіть подрібнений часник і засипте чорний перець горошком (можна використовувати запашний). Вони вчасно дадуть смак і аромат. Зверху часнику покладіть відварені лисички.

Крок - 3
04

А поки гриби будуть варитися займіться ще і приготуванням маринаду. Для цього помістіть каструлю на плиту, залийте в неї воду, засипте сіль і трохи цукру, додайте оцет, рослинне масло, гвоздику і лавровий лист. Варіть близько 7 хвилин, а потім відразу залийте приготовленим маринадом укладені гриби в банку. Далі щільно загорніть банки заздалегідь простерилізованими кришками.

Крок - 4
05

Щоб ці банки краще зберігалися взимку, можна їх простерилізувати, кип'ятячи в каструлі, на дно якої укладено кухонний рушник і залито воду до горлечка банки. Банки повинні кипіти близько 30 хвилин на повільному вогні з моменту закипання води. Залиште банки з швидкими маринованими грибами повільно остигати в темному місці до наступного дня, потім можете зберігати їх в прохолодній кімнаті.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сабайон шоколадный - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон шоколадный 60 2 3 з 5 - детальніше -
Вкусный люля кебаб из говядины - покроковий рецепт, фото 1 Вкусный люля кебаб из говядины 50 4 3 з 5 - детальніше -
Клецки - покроковий рецепт, фото 1 Клецки 80 4 3 з 5 - детальніше -