Цей рецепт маринованих грибів, напевно, один з кращих, які ви спробуєте. Якщо ви теж любите цей продукт, спробуйте приготувати швидкі мариновані гриби.
Мариновані гриби на зиму можна використовувати як салат або доповненням до рагу. Цей рецепт маринованих грибів дуже простий і швидкий в приготуванні, тому пропонуємо вам спробувати. У цьому рецепті використовуємо гриби лисички, але ви можете спробувати будь-який інший, який вам подобається. Ось чому вам потрібен цей метод приготування грибів, маринованих на зиму. Отже, лисички вимийте дуже добре в декількох водах або довго сполоскуйте під проточною водою. Далі перекладіть промиті гриби в велике сито і максимально просушіть.
Потім помістіть велику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу воду раніше промиті лисички і варіть їх близько 20 хвилин в киплячій воді (при варінні можна каструлю накрити кришкою). Потім знову перекладіть відварені лисички в глибоке сито і добре процідіть.
Далі очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці наріжте його максимально дрібними шматочками. Тепер в попередньо простерилізовані банки на дно покладіть подрібнений часник і засипте чорний перець горошком (можна використовувати запашний). Вони вчасно дадуть смак і аромат. Зверху часнику покладіть відварені лисички.
А поки гриби будуть варитися займіться ще і приготуванням маринаду. Для цього помістіть каструлю на плиту, залийте в неї воду, засипте сіль і трохи цукру, додайте оцет, рослинне масло, гвоздику і лавровий лист. Варіть близько 7 хвилин, а потім відразу залийте приготовленим маринадом укладені гриби в банку. Далі щільно загорніть банки заздалегідь простерилізованими кришками.
Щоб ці банки краще зберігалися взимку, можна їх простерилізувати, кип'ятячи в каструлі, на дно якої укладено кухонний рушник і залито воду до горлечка банки. Банки повинні кипіти близько 30 хвилин на повільному вогні з моменту закипання води. Залиште банки з швидкими маринованими грибами повільно остигати в темному місці до наступного дня, потім можете зберігати їх в прохолодній кімнаті.
Випадкові рецепти