Укр
Рус
thermomix thermomix
Шурпа Перші страви Східна кухня

Шурпа з баранини в казані

120 хвилинпорцій - 5складність - 5 з 5
Шурпа з баранини в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

Шурпа - прославлений східний суп, який складний в приготуванні і дуже калорійний.

Інгредієнти

  • Яблуко кисле 2 шт.
  • Сало 170 г.
  • Баранина 500 г.
  • Цибуля 5 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Зіра 1/2 ч.л
  • Коріандр 1/2 ч.л
  • Зелень 1 пуч.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Нарізається середніми шматочками сало і м'ясо.

    Крок - 1
  2. 02

    Кільцями нарізається цибуля, середнього розміру шматочками або четвертинками помідори, попередньо обшпаривши і видаливши шкірку.

    Крок - 2
  3. 03

    Болгарський перець очищається і нарізається кільцями, великою соломкою морква, часточками яблука і картопля. Також знадобиться пучок зелені для аромату.

    Крок - 3
  4. 04

    Сало розтоплюється в казанку  або каструлі, що має товсте дно. Потім шкварки виймаються, а використовуватися буде жир з них.

    Крок - 4
  5. 05

    У казан необхідно покласти м'ясо, яке обсмажується в ньому до золотистої скоринки, потім цибулю, помідори і перець. Тушкувати до тих пір, доки з помідор і перцю не піде сік.

    Крок - 5
  6. 06

    Після цього слід покласти сухі приправи і додати моркву, протушкувати 5 хв.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі піджарка, заливається 3л. води, доводиться до кипіння і все вариться півгодини.

    Крок - 7
  8. 08

    Під кінець слід кинути пучок зелені для відварки і віддачі запаху на 20 хв.

    Крок - 8
  9. 09

    В цей час слід додати яблука, картоплю і залишки цибулі. Зваривши до готовності, вийміть пучок зелені і можна розливати по тарілках.

    Крок - 9

Оцінити рецепт