Укр
Рус
Шурпа Перші страви Східна кухня

Шурпа з баранини в казані

( 4.9268 4 541 41 оцінка)
3088 - переглядів
120 хвилинпорцій - 5складність - 5 з 5
Шурпа з баранини в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані, В казані

опис

Шурпа - прославлений східний суп, який складний в приготуванні і дуже калорійний. Сьогодні представляємо вам метод приготування шурпи з баранини в казані.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Чебрець 1 ч.л
  • Базилік 1 ч.л
  • Перець червоний чілі 2 шт.
  • Айва 2 шт.
  • Кукурудза 2 шт.
  • Нут 1 скл.
  • Картопля 1.5 кг.
  • Морква 2 шт.
  • Помідор 14 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Зіра 2 ст.л
  • Баранина 2 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Добре розігрійте казан на вогні. На його стінки покладіть розрізані баранячі ребра. Отже, розтоплючий жир під час смаження, буде стікати на дно казана. Накрийте казан кришкою, зменшіть вогонь на мінімум і залиште ребра готуватися на 20-25 хвилин. Через зазначений час відкрийте кришку казана. М'ясо вже набуло інший колір і зарум'янилося з одного боку.

Крок - 1
02

Використовуючи металеву шумовку або дерев'яну лопатку зніміть м'ясо зі стінок казана і помістіть його до центру, де утворилося багато рідини і жиру. Приправте м'ясо сіллю і чорним меленим перцем за смаком, додайте зіру.

Крок - 2
03

Великі ріпчасті цибулини очистіть і крупно наріжте. Висипте цибулю поверх м'яса в казані і накрийте кришкою. Залиште готуватися на маленькому вогні хвилин 15, щоб розм'якла цибуля і протушкувался м'ясо. Через 15 хвилин все перемішайте.

Крок - 3
04

Свіжі помідори сполосніть. Зробіть на верхній частині хрестоподібні насічки і обдайте окропом. Зніміть шкірку. Натріть м'якоть помідорів на дрібній тертці або подрібніть в блендері. Вилийте помідорну масу в казан.

Крок - 4
05

Морквину очистіть від шкірки і обполосніть під проточною водою. Наріжте моркву на великі косі кільця. Так як на стінках казана залишився жир після смаження м'яса, покладіть туди шматки моркви. Накрийте кришкою на 5 хвилин, щоб морква запеклася і підсмажились помідори.

Крок - 5
06

Зніміть кришку з казана. Перемішайте шумівкою наявні в ньому інгредієнти. Овочі з м'ясом уже підсмажилися - значить настав час додавати воду. Наповніть казан водою.

Крок - 6
07

Коли вода почне кипіти в казані - додайте в нього інші інгредієнти, а особливо ті, які довго варяться: нут, шматочки кукурудзи (розріжте качан на кілька шматків) і айву, але якщо у вас її не знайдеться, можна обійтися і без неї.

Крок - 7
08

Також покладіть в шурпу сушений перець чилі. Залиште покипіти шурпу на помірному вогні хвилин 20. Потім продовжіть додавати спеції: сушений базилік і чебрець. Також покладіть болгарський перець (можна використовувати різних кольорів для барвистості страви) нарізаний соломкою або півкільцями.

Крок - 8
09

Потім покладіть невеликі помідори цілком, додайте ще кілька маленьких солодких перців також цілими. Залишилося додати картоплю. Очистіть її заздалегідь і наріжте кожну навпіл і опустіть в казан до решти інгредієнтів. Продовжуйте готувати шурпу на невеликому вогні при помірному кипінні, поки не приготується картопля. Коли картопля стане м'якою - значить, шурпа з баранини готова.

Крок - 9
10

Розлийте в порційні касушкі бульйон з помідорами, морквою перчиком, посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню. На велике блюдо викладіть м'ясо, айву, картоплю, кукурудзу - загалом, всім, чим багата шурпа з баранини. Ставимо на стіл і закликаємо гостей. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа 100 4 3 з 5 - детальніше -
Шурпа с нутом - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа с нутом 95 6 3 з 5 - детальніше -
Шурпа по татарски - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа по татарски 50 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат с крабовыми палочками - покроковий рецепт, фото 1 Салат с крабовыми палочками 25 4 2 з 5 - детальніше -
Аджика простой рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Аджика простой рецепт 70 1 3 з 5 - детальніше -
Котлеты по - Киевски - покроковий рецепт, фото 1 Котлеты по - Киевски 60 2 3 з 5 - детальніше -
Гамбургер - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер 45 3 2 з 5 - детальніше -