Шурпа - прославлений східний суп, який складний в приготуванні і дуже калорійний. Сьогодні представляємо вам метод приготування шурпи з баранини. Цей наваристий суп з баранини і овочів, також відомий як шурпа, є широко відомою стравою в Узбекистані. Ви можете приготувати цей суп також з яловичиною або куркою.
Для початку промийте проточною водою баранину і трохи її просушіть. Краще використовувати баранину на кістці, наприклад ребра. Розріжте м'ясо шматками для зручного використання і відправте в кварцову каструлю. Тепер залийте м'ясо в каструлі холодною водою (, щоб покрити приблизно в два пальці), надішліть на плиту, і на сильному вогні доведіть до кипіння.
Потім зменшіть вогонь до середнього і при несильному кипінні, поступово видаліть всю піну.
Далі зменшіть ще трохи вогонь, і відправте в каструлю до м'яса заздалегідь очищену від лушпиння і розрізану навпіл ріпчасту цибулю, засипте чорний мелений перець добре посоліть, і додайте горошини перцю. Накрийте каструлю з вмістом кришкою (трохи залишивши отвір) і залиште варитися, приблизно на годину.
Далі очистіть від шкірки моркву і картоплю, а потім викладіть овочі на обробну дошку і гострим ножем наріжте їх досить великими скибочками.
Після закінчення зазначеного часу видаліть з каструлі вже зварену цибулю, виловіть так само перець горошком. А в каструлю з привареним м'ясом додайте червоний перець чилі (не подрібнюючи), укладіть так само лавровий лист і засипте червоний мелений гострий перець. Перемішайте все.
Потім засипте в каструлю приправи за смаком, додайте раніше подрібнену моркву і картоплю і знову все добре перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і варіть вміст близько 20 хвилин.
Потім усуньте з каструлі перець чилі, виловіть лавровий лист. Додайте в ємність крупно нарізаний болгарський перець і нарізану півкільцями солодку цибулю. Потім засипте в каструлю заздалегідь відварений нут і варіть все, помішуючи, на повільному вогні 20 хвилин.
Тепер додайте в каструлю подрібнену зелень, ще сіль і перець за смаком (якщо необхідно). Вимкніть вогонь і дайте супу постояти приблизно 10 хвилин. Налаштуйте на сіль і перець і подавайте гарячу шурпу з баранини зі свіжим хлібом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти