Укр
Рус
Шурпа Перші страви Східна кухня

Шурпа з баранини

( 4.9268 4 541 41 оцінка)

3956 - переглядів
120 хвилин порцій - 5 складність - 5 з 5
Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

Шурпа - прославлений східний суп, який складний в приготуванні і дуже калорійний. Сьогодні представляємо вам метод приготування шурпи з баранини. Цей наваристий суп з баранини і овочів, також відомий як шурпа, є широко відомою стравою в Узбекистані. Ви можете приготувати цей суп також з яловичиною або куркою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шурпа з баранини " (на 100 грам)

  • Білки9 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи9.1 гр.
  • Калорії146 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку промийте проточною водою баранину і трохи її просушіть. Краще використовувати баранину на кістці, наприклад ребра. Розріжте м'ясо шматками для зручного використання і відправте в кварцову каструлю. Тепер залийте м'ясо в каструлі холодною водою (, щоб покрити приблизно в два пальці), надішліть на плиту, і на сильному вогні доведіть до кипіння.

Крок - 1
02

Потім зменшіть вогонь до середнього і при несильному кипінні, поступово видаліть всю піну.

Крок - 2
03

Далі зменшіть ще трохи вогонь, і відправте в каструлю до м'яса заздалегідь очищену від лушпиння і розрізану навпіл ріпчасту цибулю, засипте чорний мелений перець добре посоліть, і додайте горошини перцю. Накрийте каструлю з вмістом кришкою (трохи залишивши отвір) і залиште варитися, приблизно на годину.

Крок - 3
04

Далі очистіть від шкірки моркву і картоплю, а потім викладіть овочі на обробну дошку і гострим ножем наріжте їх досить великими скибочками.

Крок - 4
05

Після закінчення зазначеного часу видаліть з каструлі вже зварену цибулю, виловіть так само перець горошком. А в каструлю з привареним м'ясом додайте червоний перець чилі (не подрібнюючи), укладіть так само лавровий лист і засипте червоний мелений гострий перець. Перемішайте все.

Крок - 5
06

Потім засипте в каструлю приправи за смаком, додайте раніше подрібнену моркву і картоплю і знову все добре перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і варіть вміст близько 20 хвилин.

Крок - 6
07

Потім усуньте з каструлі перець чилі, виловіть лавровий лист. Додайте в ємність крупно нарізаний болгарський перець і нарізану півкільцями солодку цибулю. Потім засипте в каструлю заздалегідь відварений нут і варіть все, помішуючи, на повільному вогні 20 хвилин.

Крок - 7
08

Тепер додайте в каструлю подрібнену зелень, ще сіль і перець за смаком (якщо необхідно). Вимкніть вогонь і дайте супу постояти приблизно 10 хвилин. Налаштуйте на сіль і перець і подавайте гарячу шурпу з баранини зі свіжим хлібом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -
Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чіабатта - покроковий рецепт, фото 1 Чіабатта 180 2 3 з 5 - детальніше -
Сирна паска - покроковий рецепт, фото 1 Сирна паска 50 1 3 з 5 - детальніше -
Мохіто - покроковий рецепт, фото 1 Мохіто 15 1 2 з 5 - детальніше -
Французький сирний соус - покроковий рецепт, фото 1 Французький сирний соус 20 1 2 з 5 - детальніше -