Укр
Рус
Штрудель Випічка Італійська кухня

Штрудель з яблуками

( 4.8919 4 537 37 оцінок)

3128 - переглядів
30 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Штрудель з яблуками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Американська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Австрія вважається батьківщиною штруделя, де він набув популярності в 19 столітті. Пропоную вам приготувати найсмачнішу начинку для нього.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Штрудель з яблуками" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи26.5 гр.
  • Калорії116 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку давайте приготуємо крихту, яка послужить «губкою» в начинці для штруделя. Візьміть глибоку сковорідку. Поставте її на середній вогонь. Повністю розтопіть в ній половину вершкового масла.

Крок - 1
02

Коли масло розтопиться, висипте в нього панірувальні сухарі, цукор, ванільний цукор і корицю, яка зробить штрудель неповторно ароматним. Готуйте пару хвилин, поки сухарі повністю не вберуть в себе вершкове масло і маса стане схожою на крихту.

Крок - 2
03

Помийте яблука. Очистіть шкірку овочечисткою, щоб зняти її тонким шаром і вийміть серцевину з насінням, використовуючи спеціальний пристрій для видалення серцевини з яблук або ж просто виріжте ножем.

Крок - 3
04

Розріжте очищені яблука на часточки (приблизно на чотири або шість частин). Потім кожну з них наріжте поперек не надто тонкими слайсами.

Крок - 4
05

Нарізані яблука помістіть в глибоку миску. Полийте їх свіжовичавленим соком лимона, щоб яблука не потемніли. Додайте до них родзинки (попередньо замочений в окропі на 10 хвилин) і приготовлену крихту з панірувальних сухарів. Перемішайте компоненти в мисці руками.

Крок - 5
06

Розтопіть решту масла. На робочій поверхні розстеліть бавовняний рушник. На рушник покладіть готове тісто для штруделя. Так як тісто може складатися з 2 шарів, змастіть кожен з них розтопленим маслом, використовуючи силіконовий або інший пензлик.

Крок - 6
07

На край тіста, який до вас ближче покладіть яблучну начинку, залишаючи приблизно по 5-6 сантиметрів з боків, щоб звернути їх (при цьому не буде вивалюватися начинка). Змастіть вільні краї тіста ще раз вершковим маслом.

Крок - 7
08

За допомогою рушника поверніть тісто з начинкою в рулет. Спочатку загорніть боки тіста по всій його довжині. Потім піднімаючи і перевертаючи вперед тісто з начинкою з допомогою рушника, згорніть рулет.

Крок - 8
09

Перекладіть готовий рулет на застелений пергаментом деко. Якщо лист виявиться малий, згорніть штрудель у вигляді підкови. Змастіть його розтопленим вершковим маслом і поставте в розігріту духовку до 180 градусів на 30-40 хвилин.

Крок - 9
10

Штрудель з яблуками можна подавати як в теплому вигляді, так і холодним. Присипте штрудель цукровою пудрою, наріжте на шматочки і подавайте з кулькою ванільного морозива. Приємного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Швидке тісто для пирога - покроковий рецепт, фото 1 Швидке тісто для пирога 60 1 2 з 5 - детальніше -
Ватрушка із сиром - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка із сиром 115 3 3 з 5 - детальніше -
Панкейки на воді - покроковий рецепт, фото 1 Панкейки на воді 50 3 3 з 5 - детальніше -