Шоколадний фондан - яскравий представник французьких десертів, який відмінно виглядає на будь-якому заході, готується легко, красивий на вигляд і особливо незрівнянний на смак. Являє собою певний шоколадний кекс, всередині якого ховається рідка начинка. Коли кекс розрізається, ця начинка випливає, немов лава, звідси цей десерт ще називають lava cake. Такий оригінальний десерт можна приготувати самостійно без особливих труднощів, і він стане прикрасою на святковому столі. Головне - запастися якісними інгредієнтами і трошки терпіння. Рецепт приготування шоколадного фондан насправді дуже простий, адже готується цей десерт на основі звичайного шоколадного бісквіта.
Приступаємо до приготування тіста. Для цього нам потрібно з'єднати в глибокій ємності шоколадні пластівці і розм'якшене вершкове масло, яке потрібно заздалегідь дістати з холодильника або ж скористатися мікрохвильовкою.
Отже, тепер нам потрібно розтопити шоколад з маслом. Робити це будемо на водяній бані. Для цього ставимо на вогонь ємність з водою, а коли вона закипить, ставимо на неї нашу ємність, в якій замішуємо тісто. За допомогою лопатки постійно помішуйте вміст, щоб не підгорав. Готуємо таким чином, поки шоколад і масло повністю не зникнуть, і маса не стане однорідною, після чого знімаємо з плити.
Після цього додаємо в вершково-шоколадну суміш розчинну каву і ванільний екстракт, які додадуть особливого шарму смаком нашому фондану. Також кидаємо дрібку солі і перемішуємо все лопаткою до однорідності.
Потім розбиваємо курячі яйця і додаємо кілька жовтків, які відокремлюємо від білків. Знову перемішуємо вміст.
Останнім засипаємо борошно, яке звичайно ж найкраще просіяти. Ще раз добре перемішуємо тісто і переходимо до наступного етапу.
Для випікання фондана рекомендуємо використовувати спеціальні скляні формочки, але якщо у вас таких немає, підійдуть звичайні формочки для кексів, просто фондан буде трохи менше розміром і випікати його потрібно буде менше. Отже, форми змащуємо вершковим маслом і розливаємо в них шоколадне тісто. Потрібно враховувати той факт, що при випіканні тісто підніметься досить високо, тому наливаємо його максимум половини.
Випікаємо фондан в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 8 хвилин. Для фондана дуже важливо не перетримати його, інакше рідка начинка схопиться і у нас вийде звичайний кекс. Після закінчення зазначеного часу, дістаємо нашу ароматну випічку з духовки і приступаємо до презентації нашого творіння.
Шоколадний фондан відмінно виглядає з морозивом і ягодами. Перекладаємо його на тарілку, зверху посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо свіжою полуницею на свій смак. Поруч можна покласти кульки морозива. Такий неймовірно красивий і апетитний на вигляд десерт не залишить байдужим нікого і стане королем на будь-якому застіллі, а якщо ви приготуєте його просто на сімейну вечерю - ваші домочадці будуть просто в захваті. Тим більше, що готується такий кондитерський шедевр зовсім нескладно.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти