Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Шинка

( 4.9524 4 521 21 оцінка)

5069 - переглядів
120 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Шинка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

М'яка, дуже соковита, зі злегка рожевим кольором шинка. Ідеальний спосіб м'яса, тому що це так смачно, ситно і дійсно соковито.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шинка" (на 100 грам)

  • Білки6.4 гр.
  • Жири8.3 гр.
  • Вуглеводи1.1 гр.
  • Калорії107 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть з приготування маринаду, тому що його доведеться охолодити. Як визначити кількість свинячого м'яса для страви. Спочатку виміряйте кількість води, необхідне для додавання правильних пропорцій солі спецій та інших добавок. Тому, після ополіскування м'яса в холодній воді, помістіть його в ємність, в якій будете маринувати, щоб воно повністю покривалося водою. Отже, в глибоку каструлю (яку вибрали) налийте холодну воду, додайте листя лавра.

Крок - 1
02

Потім засипте в каструлю запашний перець і чорний перець горошок. Накрийте каструлю кришкою, помістіть на плиту, доведіть до кипіння, а потім зніміть з вогню.

Крок - 2
03

Додайте в каструлю дрібно нарізаний або віджатий через чеснокодавку часник, засипте цукор і сіль, перемішайте і залиште до повного охолодження вмісту. Вода повинна бути холодною або кімнатної температури, але не більш теплою.

Крок - 3
04

Тепер просушіть м'ясо. Покладіть в спеціальний контейнер (щоб шматок повністю містився в ємність) і залийте охолодженим розсолом зі спеціями. Необхідно, щоб свинина була повністю занурена в розсіл. Накрийте контейнер кришкою і помістіть його в холодильник на 5 днів. Протягом цих п'яти днів, кожен день дивіться на м'ясо, і перевертайте його, щоб воно з усіх боків просочувалося.

Крок - 4
05

Після закінчення цього часу вийміть м'ясо з маринаду, вилийте використаний розсіл і приправте м'ясо своїми улюбленими спеціями, просто протираючи їх зверху. Будь-які приправи, наприклад: гострий або кайенский перець, подрібнений запашний перець, майоран. Посипте спеціями, покладіть м'ясо в жаростійкий ємність з кришкою (ви також можете використовувати деко для випічки) і відправте її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.

Крок - 5
06

Випікайте на другій полиці знизу, в режимі обдування вгору і вниз протягом години. Якщо вам подобається дуже м'яке м'ясо, то ви можете запікати трохи довше, наприклад, півтори години. У холодному варіанті, з наміром створити домашнє холодне м'ясо, годину - хороший час.

Крок - 6
07

Після закінчення цього часу вимкніть нагрів, вийміть ємність з м'ясом з духовки і залиште настоятися з накритою кришкою на 20-30 хвилин. Завдяки цьому м'ясо буде рум'яного кольору і стане більш соковитим після нарізки.

Крок - 7
08

Наріжте готову шинку на невеликі скибочки і подайте до столу. Можна м'ясо подавати з соусом з хрону і свіжими овочами.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карпаччо з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з яловичини 40 2 2 з 5 - детальніше -
Рогалики простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики простий рецепт 80 3 3 з 5 - детальніше -
Картопляне пюре з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляне пюре з баклажанами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Сирні кульки, як в дитинстві - покроковий рецепт, фото 1 Сирні кульки, як в дитинстві 55 3 3 з 5 - детальніше -