Укр
Рус
thermomix thermomix

Шинка

120 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Шинка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Зима, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В пароварці, В мультиварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Домашня шинка просто чудова, адже вона зроблена тільки з м'яса. Готувати можна в пароварці, мультиварці і в духовці.

Інгредієнти

Свинина500 г.
Цибуля1 шт.
Морква1 шт.
Часник2 зуб.
Лавровий лист4 шт.
Перець чорний горошок6 шт.
Сіль1 ч.л
Соєвий соус2 ст.л
01

Шматок нежирної свинини (м'якоть, вирізка, ошийок) замочується на півгодини в холодній воді. Через 30 хвилин м'ясо промити, знову залити чистою водою, довести до кипіння і ще варити 5 хвилин. Воду злити, ще раз промити м'ясо під проточною водою, повторно залити чистою водою, додати 2 цибулини без лушпиння, моркву, зелень петрушки, сіль, перець горошком, лавровий лист, дочекатися кипіння і продовжувати варити 35-40 хвилин на слабкому вогні.

Крок - 1
02

Зварена свинина повинна охолонути, а бульйон можна використовувати за іншими призначеннями. У м'ясі ножем робляться невеликі надрізи, які шпигуються  часником, нарізаним на довгі смужки або часточки. М'ясо також можна шпигувати і морквою.

Крок - 2
03

Підготовлену свинину щільно загорнути у фольгу так, щоб стики країв дивилися вгору, тобто м'ясний сік не витече і додасть шинці соковитості. Наливаємо 2 столових ложки класичного соєвого соусу.

Крок - 3
04

М'ясо у фользі готується в пароварці або в мультиварці 25-30 хвилин. Пропарену шинку охолодити, нарізати тонкими шматочками і вживати як в холодному, так і в гарячому вигляді. За цим рецептом м'ясо можна загортати не тільки в фольгу, але і  в листкове тісто, змастити жовтком і запекти в духовці.

Крок - 4

Оцінити рецепт