Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Шинка монастирська

( 4.7838 4 537 37 оцінок)

3198 - переглядів
145 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Коптити

опис

Оскільки приправи м'які, ця шинка монастирська хороша для вечері або сніданку. Замочування шинки в воді робить м'ясо більш м'яким і ніжним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шинка монастирська" (на 100 грам)

  • Білки10.9 гр.
  • Жири14.4 гр.
  • Вуглеводи5.2 гр.
  • Калорії202 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть шматок свинини в більшу жаровню або каструлю. Залийте в каструлю холодну воду до 2 сантиметрів над шинкою. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 24 години. Злийте воду і добре промийте м'ясо теплою водою. Обріжте жир і шкірку з вимоченої шинки.

Крок - 1
02

За допомогою гострого ножа утворіть на м'ясі ромбовидні надрізи. У кожен ромб на м'ясі застроміть суху гвоздику та гарно присоліть. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Крок - 2
03

Покладіть шинку надрізами вниз на деко або велику форму для випічки, покриту кулінарним спреєм. Полийте шинку на деку яблучним соком.

Крок - 3
04

Потім накрийте шинку фольгою, але сильно не упаковуйте, щоб м'ясо при запіканні дихало. Надішліть деко з м'ясом в розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів приблизно 2 години, періодично поливаючи яблучним соком.

Крок - 4
05

Вийміть деко з шинкою з духовки (не вимикати духовку), і розкрийте від фольги. Змішайте тростинний цукор і гірчицю в невеликій мисці.

Крок - 5
06

За допомогою спеціальної кондитерської щіточки змастіть утвореною сумішшю з усіх боків запечену шинку. Знову відправте м'ясо в розігріту духовку і випікайте без покриття (фольги) при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин або поки термометр, вставлений в саму товсту частину запеченої шинки, не досягне 140 градусів.

Крок - 6
07

Покладіть запечену шинку монастирську на обробну дошку, накрийте кришкою або кухонним рушником і дайте постояти 10 хвилин перед нарізкою. Для подачі на стіл наріжте невелику порцію шинки на шматочки маленького розміру. Подавайте шматочки шинки самостійною м'ясною стравою або як закуску до гарнірів.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи 110 6 4 з 5 - детальніше -
Салат мімоза з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Салат мімоза з рисом 55 5 3 з 5 - детальніше -
Макарони з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з тунцем 45 4 3 з 5 - детальніше -
Печиво з шоколадною крихтою - покроковий рецепт, фото 1 Печиво з шоколадною крихтою 45 3 2 з 5 - детальніше -
?>