Укр
Рус
Поділитися

Шинка монастирська

9 хвилин порцій - 8 складність - 2 з 5
Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1

опис

Просто шикарна шинка! Солити можна двома способами.

Інгредієнти

Перець червоний мелений0.5 ч.л
Сіль1 скл.
Яловичі ноги5 кг.
Цукор1 ст.л
01

Для приготування такої шинки ідеально підходять задні і передні яловичі ніжки. Саме делікатне м'ясо біля  кістки, воно швидше псується. Йому потрібна спеціальна обробка, тобто при видаленні кістки хрящі не зрізати або дерев'яною лопаткою відслоїти  м'ясо від кісток, а  проміжок, що утворився, наповнити сіллю.

Шаг - 1
02

М'ясо можна засолити двома способами - сухий посол або в розсолі. При сухому  засолюванні м'ясо натирається сумішшю цукру і селітри, а потім щедро солиться так, щоб утворився шар, який блокує доступ повітря. Оброблене м'ясо близько 14 днів витримується при низькій температурі 2-4 °. *

Шаг - 2
03

Ну, а якщо хочете заготовити шинку в розсолі, тоді у відрі води треба розбавити 2ст цукру, 1 ст.л. селітри, 1.5 кг солі, довести до кипіння і варити ще 10 хвилин. По ходу варіння треба знімати пінку.

Шаг - 3
04

Поки розсіл охолоджується, м'ясо кладеться в дерев'яну ємність, пресується дерев'яною кришкою і заливається розсолом. В такому розсолі окіст слід витримувати сім днів, після чого ще кілька днів вимочується в холодній воді (воду  періодично треба міняти).

Шаг - 4
05

Вийнявши з розсолу, м'ясо слід підвісити на годину для стікання рідини, а потім на 8 годин перебазувати в коптильню при температурі 30 °. Якщо процес пройшов успішно,  шинка набуває коричнево-червоний відтінок.

Шаг - 5
06

У фінальній частині шинку посипають червоним перцем і загорнувши  в пергаментний папір,  зберігають в підвішеному стані в холодних умовах.

Шаг - 6

Залишити коментар

ВАША ОЦІНКА: