Укр
Рус
Шаурма Другі страви Азербайджанська кухня

Шаурма з м’ясом

( 4.8421 4 519 19 оцінок)
2949 - переглядів
30 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Шаурма з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Шаурма дуже популярна страва. Обсмажене м'ясо, загорнуте в лаваш з різноманітними овочами - це дуже смачно і приготування займає небагато часу. Шаурма з курячим м'ясом, свіжою морквою і капустою, маринованими огірками і смаженою картоплею по нашому рецепту прийдеться вашому смаку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шаурма з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири11.9 гр.
  • Вуглеводи11.6 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте всі продукти для приготування шаурми. Нашаткуйте капусту тонкими смужками. Перекладіть в окрему миску.

Крок - 1
02

Очистіть моркву ножем або овочечисткою, сполосніть прохолодною водою. Натріть на крупній тертці або на тертці для моркви по-корейськи. Перекладіть натерту моркву в миску з капустою. Морквину з капустою посоліть, ретельно перемішайте і відставте в сторону, щоб овочі стали трохи просоленими.

Крок - 2
03

Курячі ніжки промийте водою. Покладіть в окрему миску. Курячі ніжки натріть сіллю і приправте чорним меленим перцем. Залиште на 15 хвилин.

Крок - 3
04

Після закінчення 15 хвилин поставте на плиту сковороду. Додайте в неї рослинне масло і розігрійте на невеликому вогні. У розігріту сковороду покладіть курячі ніжки. Обсмажте з усіх боків до готовності м'яса і появи рум'яної скоринки.

Крок - 4
05

Готові курячі ніжки вийміть зі сковороди і покладіть на обробну дошку. Дайте трохи часу охолонути. Зніміть м'ясо з кістки виделкою. Потім наріжте довгастими шматочками. М'ясо можна також просто розділити на волокна.

Крок - 5
06

Розгорніть на робочій поверхні лаваш. Покладіть широкою смугою з одного його боку перемішані капусту з морквою. Полийте овочі невеликою кількістю майонезу.

Крок - 6
07

Зверху на майонез покладіть нарізане куряче м'ясо. Поверх м'ясо викладіть нарізані брусочками мариновані огірки. Полийте все майонезом. Дуже зручно використовувати майонез, який в тюбику.

Крок - 7
08

Очистіть картоплю. Сполосніть і наріжте соломкою. Підігрійте сковороду з рослинним маслом. Висипаючи в неї картоплю. Готуйте до зарум'янювання, періодично помішуючи. Посоліть картоплю по своєму смаку. Приготовану картоплю покладіть поверх огірків, политих майонезом.

Крок - 8
09

Начинка готова, прийшов час згорнути шаурму. Спочатку загорніть бічні сторони лаваша всередину, накриваючи краї начинки. Потім акуратно згорніть лаваш рулетом.

Крок - 9
10

Покладіть шаурму на підігріту суху сковороду. Обсмажте з двох сторін, поки на лаваші не почне з'являтися золотава скоринка. Повторіть аналогічні кроки з другим лавашем. Шаурму з м'ясом розріжте навпіл. Подавайте шаурму в гарячому вигляді. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Морква по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Морква по-корейськи 20 2 1 з 5 - детальніше -
Салат Тбілісі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Тбілісі 30 4 2 з 5 - детальніше -
Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гуляш зі свинини із сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш зі свинини із сметаною 60 5 3 з 5 - детальніше -
Вінегрет з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет з яйцем 60 4 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп зі свинини 60 2 2 з 5 - детальніше -
Запечена грудка індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечена грудка індички 65 2 3 з 5 - детальніше -