Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Шашлик зі свинини

( 4.8667 4 530 30 оцінок)
3047 - переглядів
35 хвилинпорцій - 5складність - 2 з 5
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

У цій статті ми розповімо вам, як просто і легко приготувати смачний шашлик зі свинини на своїй кухні і подарувати насолоду навіть самим примхливим і вимогливим гурманам. Шашлик зі свинини - один з найпопулярніших серед величезної кількості різних видів шашлику, адже саме свиняче м'ясо має нейтральний, але дуже насичений смак. За допомогою цього рецепта ви зможете приготувати дійсно смачну, ситну, пікантну м'ясну страву, від якої будуть в захваті і домочадці, і гості, і звичайно ж, ви самі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шашлик зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки14.1 гр.
  • Жири26.7 гр.
  • Вуглеводи1.1 гр.
  • Калорії308 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, успіх шашлику - це звичайно ж правильний вибір м'яса і маринад. Почнемо з першого пункту. Для свинячого шашлику відмінно підійде ошийок або м'ясо зі спиної частини (корейка). Ясна річ, що м'ясо повинно бути свіжим і бажано з молодої тварини. Саме ці частини свинячої тушки вважаються найкращими для шашлику, оскільки вони м'які, мають достатню кількість прошарків жиру, але трохи жилок. М'ясо перед приготуванням потрібно дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно було приблизно кімнатної температури. Миємо його, сушимо паперовими рушниками і нарізаємо на порційні шматочки. Розмір шашлику - теж важливий момент в приготуванні, оскільки занадто маленькі шматочки можуть вийти сухими, а надто великі навпаки - не прожаренї. Оптимальний варіант - це шматочки розміром приблизно 5х5 см.

Крок - 1
02

Тепер займемося приготуванням маринаду. Найпростіший варіант - купити суміш спецій для шашлику, яку ви зможете придбати в будь-якому магазині. Там вже зібрані всі необхідні прянощі, які зроблять смак м'яса просто супер. Отже, їдальнею ложкою кидаємо суміші спецій в яку-небудь ємність, сюди ж додаємо сіль і наливаємо трохи оливкового масла.

Крок - 2
03

Ще чистимо від лушпиння зубчики часнику і пропускаємо їх через чеснокодавку. Додаємо в ємність і все ретельно перемішуємо. Це і є наш простий, але дуже вдалий маринад.

Крок - 3
04

Викладаємо м'ясо в глибоку миску, виливаємо до нього маринад і гарненько перемішуємо, щоб кожен шматочок свинини був покритий маринадом. Тепер накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо шашлик в холодильник на одну годину.

Крок - 4
05

По закінченню цього часу дістаємо м'ясо і приступаємо безпосередньо до обсмажування. Для цього нам потрібні маленькі дерев'яні шпажки, на які одягаємо шматочки свинини. На одну шпажку влазить 4 шматочки м'яса. Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо в неї оливкову олію і даємо їй час гарненько розігрітися.

Крок - 5
06

Потім викладаємо наш шашлик і обсмажуємо його з кожного боку по 3 хвилини. Готовий шашлик викладаємо на блюдо і дуже смачна м'ясна страва готова до вживання. Особливо добре такий шашлик зі свинини виглядає з овочами на грилі. Готуйте шашлик зі свинини за нашим простим рецептом і радуйте домочадців і гостей чудовою, смачною і ароматною стравою.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 40 1 2 з 5 - детальніше -
Апельсиновий маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновий маршмеллоу 45 3 3 з 5 - детальніше -
Карамель рецепт з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Карамель рецепт з вершками 50 1 3 з 5 - детальніше -
Брокколі з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з яйцем 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гриби в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Гриби в духовці 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пшенична каша з соєвим м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша з соєвим м’ясом 30 4 2 з 5 - детальніше -
Качка по-пекінськи - покроковий рецепт, фото 1 Качка по-пекінськи 90 5 3 з 5 - детальніше -