Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Шашлик з яловичини

( 4.7619 1 521 21 оцінка)

3540 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Хоч вважається, що яловичина не таке популярне м'ясо для шашлику, як, припустимо, баранина, проте, якщо врахувати технологію приготування, можна в результаті отримати досить смачний, м'який, до того ж, нежирний шашлик. Справжні гурмани знають, що одна з найсмачніших м'ясних страв, популярних на пікніку - шашлик з яловичини. Приготування такого соковитого шедевра - справжнє кулінарне мистецтво, але нехай це не лякає навіть початківців кулінарів. З урахуванням наших рекомендацій і порад ви відмінно впораєтеся з цим завданням і обов'язково станете фахівцем з шашликів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шашлик з яловичини " (на 100 грам)

  • Білки8.7 гр.
  • Жири5.4 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії104 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У будь-якому варіанті шашлику є кілька нюансів, від яких залежить успіх приготування гідної страви. В першу чергу, це, звичайно, якісне м'ясо, ну і, що не менш важливо - правильний маринад. До речі, відразу хочу зауважити, іноді в процесі приготування шашлику з яловичини може бути присутня невдача тому щоб не допускати помилок, ні в якому разі не купуйте заморожене м'ясо, а тільки охолоджене, інакше страва вийде дуже сухою. Найкраще вибрати яловичий огузок або ж вирізку. Беремо хороший шматок м'яса прямокутної форми і розрізаємо навпіл.

Крок - 1
02

Бажано, щоб на зрізі не було прожилок і зайвого жиру. Кладемо обидва шматка яловичини в глибоку посудину. Тепер розрізаємо лайм і видавлюємо сік, рясно поливаючи м'ясо і навіть трохи його натираємо соком. Якщо раптом яловича вирізка занадто жирна, надлишок жиру або плівок зрізаємо і видаляємо.

Крок - 2
03

Добре натерте соком лайма м'ясо заливаємо водою і добре промивши, дістаємо м'ясо з миски на поверхню столу.

Крок - 3
04

Після цього яловичину нарізаємо порційними шматочками, гранично однакового розміру і складаємо в миску.

Крок - 4
05

Тепер беремо перці різного кольору, миємо й нарізаємо скибочками, видаляючи при цьому серцевину і насіння.

Крок - 5
06

Чистимо від лушпиння цибулю і ріжемо великими шматочками. Цибулю і перець додаємо до м'яса. Після цього посипаємо м'ясо з овочами сумішшю спецій і перцем, а також солимо за смаком.

Крок - 6
07

Далі поливаємо соком лайма і вустерширським соусом.

Крок - 7
08

Часник чистимо, дрібно нарізаємо і теж кидаємо в миску з іншими інгредієнтами. Ще додаємо рубану зелень петрушки і добре все перемішуємо. Ми залишаємо яловичину з овочами маринуватися на пару годин, а краще годин на 6 або взагалі на ніч.

Крок - 8
09

Після того як м'ясо замаринувалося, можна приступати до готування шашлику. Ймовірно, всі знають про те, що м'ясо можна готувати як на решітці, так і на шампурах. До того ж, шампура можуть бути не тільки металеві, а й дерев'яні, які ми з вами і будемо використовувати. Отже, беремо дерев'яні шампура і нанизуємо по черзі м'ясо і скибочки овочів.

Крок - 9
10

Приготовлені шампура викладаємо на решітку з вугіллям і обсмажуємо, перевертаючи, протягом 20 хвилин. Головне, не перепекти, щоб м'ясо не було сухим. Готовий шашлик посипаємо при подачі свіжою зеленню.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пиріжки «Ням-ням» - покроковий рецепт, фото 1 Пиріжки «Ням-ням» 125 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з полуниці з руколою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з полуниці з руколою 40 3 2 з 5 - детальніше -
Салат з яблук і лосося - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яблук і лосося 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Щі зелені - покроковий рецепт, фото 1 Щі зелені 65 5 4 з 5 - детальніше -
Соус болоньєзе з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Соус болоньєзе з фаршем 50 2 3 з 5 - детальніше -
Деруни з м’ясним фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Деруни з м’ясним фаршем 45 3 3 з 5 - детальніше -
Купати з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Купати з картоплею в духовці 55 4 3 з 5 - детальніше -