Хоч вважається, що яловичина не таке популярне м'ясо для шашлику, як, припустимо, баранина, проте, якщо врахувати технологію приготування, можна в результаті отримати досить смачний, м'який, до того ж, нежирний шашлик. Справжні гурмани знають, що одна з найсмачніших м'ясних страв, популярних на пікніку - шашлик з яловичини. Приготування такого соковитого шедевра - справжнє кулінарне мистецтво, але нехай це не лякає навіть початківців кулінарів. З урахуванням наших рекомендацій і порад ви відмінно впораєтеся з цим завданням і обов'язково станете фахівцем з шашликів.
У будь-якому варіанті шашлику є кілька нюансів, від яких залежить успіх приготування гідної страви. В першу чергу, це, звичайно, якісне м'ясо, ну і, що не менш важливо - правильний маринад. До речі, відразу хочу зауважити, іноді в процесі приготування шашлику з яловичини може бути присутня невдача тому щоб не допускати помилок, ні в якому разі не купуйте заморожене м'ясо, а тільки охолоджене, інакше страва вийде дуже сухою. Найкраще вибрати яловичий огузок або ж вирізку. Беремо хороший шматок м'яса прямокутної форми і розрізаємо навпіл.
Бажано, щоб на зрізі не було прожилок і зайвого жиру. Кладемо обидва шматка яловичини в глибоку посудину. Тепер розрізаємо лайм і видавлюємо сік, рясно поливаючи м'ясо і навіть трохи його натираємо соком. Якщо раптом яловича вирізка занадто жирна, надлишок жиру або плівок зрізаємо і видаляємо.
Добре натерте соком лайма м'ясо заливаємо водою і добре промивши, дістаємо м'ясо з миски на поверхню столу.
Після цього яловичину нарізаємо порційними шматочками, гранично однакового розміру і складаємо в миску.
Тепер беремо перці різного кольору, миємо й нарізаємо скибочками, видаляючи при цьому серцевину і насіння.
Чистимо від лушпиння цибулю і ріжемо великими шматочками. Цибулю і перець додаємо до м'яса. Після цього посипаємо м'ясо з овочами сумішшю спецій і перцем, а також солимо за смаком.
Далі поливаємо соком лайма і вустерширським соусом.
Часник чистимо, дрібно нарізаємо і теж кидаємо в миску з іншими інгредієнтами. Ще додаємо рубану зелень петрушки і добре все перемішуємо. Ми залишаємо яловичину з овочами маринуватися на пару годин, а краще годин на 6 або взагалі на ніч.
Після того як м'ясо замаринувалося, можна приступати до готування шашлику. Ймовірно, всі знають про те, що м'ясо можна готувати як на решітці, так і на шампурах. До того ж, шампура можуть бути не тільки металеві, а й дерев'яні, які ми з вами і будемо використовувати. Отже, беремо дерев'яні шампура і нанизуємо по черзі м'ясо і скибочки овочів.
Приготовлені шампура викладаємо на решітку з вугіллям і обсмажуємо, перевертаючи, протягом 20 хвилин. Головне, не перепекти, щоб м'ясо не було сухим. Готовий шашлик посипаємо при подачі свіжою зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти