Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Шашлик з курки

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

3646 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Пропонуємо рецепт курячого шашлику, який ви зможете приготувати і на сковороді, і в духовці, і на мангалі. Спробуйте, вам обов'язково сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Шашлик з курки" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири8.4 гр.
  • Вуглеводи4 гр.
  • Калорії122 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для шашлику знадобитися також трохи овочів. Для цього візьміть солодкий болгарський перець різного кольору: зелений, жовтий і червоний, а також червону ріпчасту цибулю. Болгарський перець промийте водою. Зріжте гострим ножем хвостик і нижню частину перцю.

Крок - 1
02

Іншу частину м'якоті наріжте часточками, зрізуючи перетинки з насінням. Кожну часточку різних болгарських перців розріжте на невеликі квадратики. Нарізані перці перекладіть в окрему ємність.

Крок - 2
03

З червоної ріпчастої цибулі зніміть лушпиння. Сполосніть під водою і витріть краплі води серветкою. Розріжте цибулину навпіл, а потім кожну половину на такі часточки, щоб вийшли широкі пелюстки, які зручно надягали б на шпажку або шампур. Покладіть до перцю.

Крок - 3
04

Куряче м'ясо зріжте з кістки. Це може бути як філе, так і м'ясо з іншої частини курки. Зніміть шкіру і сполосніть його під проточною водою.

Крок - 4
05

Розріжте куряче м'ясо на квадрати, зручного для вас розміру, який залежить від того, куди ви будете нанизувати м'ясо. Але все ж, шматочки повинні бути приблизно однакового розміру, щоб під час приготування вони однаково прожарювалися.

Крок - 5
06

Коли ви нарізали м'ясо, приготуйте спеції для натирання м'яса. В окрему невелику миску насипте - часниковий порошок, порошок сухого імбиру, сіль, паприку. Змішайте ложкою спеції в мисці.

Крок - 6
07

Нарізане куряче м'ясо посипте спеціями. Добре перемішайте, втираючи спеції в м'ясо. Кожен шматочок курки повинен добре вкритися ароматними приправами. Накрийте ємність з м'ясом фольгою або харчовою плівкою. Поставте м'ясо в холодильник для маринування не менше ніж на 1 годину, але можна і довше.

Крок - 7
08

Якщо ви будете готувати шашлик на сковороді або в духовці, підготуйте дерев'яні шпажки. Замочіть їх попередньо в холодній воді на 30 хвилин, щоб під час смаження шпажки не згоріли.

Крок - 8
09

Коли м'ясо вже промаринувалося і всотало ароматами спецій, можна приступати до формування шашлику. На шпажки одягніть спочатку шматочок солодкого перцю, потім шматочок курячого м'яса, знову перець - м'ясо, не забувайте і про цибулю. Почерговість не має значення.

Крок - 9
10

Щоб приготувати шашлик з курки, поставте на плиту сковороду. Налийте трохи рослинного масла і розігрійте на середньому вогні.

Крок - 10
11

На розігріту олію викладіть шпажки з м'ясом і овочами. Готуйте шашлик по 4-6 хвилин з кожного боку, поки м'ясо не придбає рум'яної скоринки. Подавайте шашлик з курки в гарячому вигляді з різними соусами. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гаспачо без огірків - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо без огірків 40 5 3 з 5 - детальніше -
Локшина з м’ясом і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з м’ясом і овочами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Як приготувати курячий шашлик - покроковий рецепт, фото 1 Як приготувати курячий шашлик 50 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти