Пропонуємо рецепт курячого шашлику, який ви зможете приготувати і на сковороді, і в духовці, і на мангалі. Спробуйте, вам обов'язково сподобається.
Для шашлику знадобитися також трохи овочів. Для цього візьміть солодкий болгарський перець різного кольору: зелений, жовтий і червоний, а також червону ріпчасту цибулю. Болгарський перець промийте водою. Зріжте гострим ножем хвостик і нижню частину перцю.
Іншу частину м'якоті наріжте часточками, зрізуючи перетинки з насінням. Кожну часточку різних болгарських перців розріжте на невеликі квадратики. Нарізані перці перекладіть в окрему ємність.
З червоної ріпчастої цибулі зніміть лушпиння. Сполосніть під водою і витріть краплі води серветкою. Розріжте цибулину навпіл, а потім кожну половину на такі часточки, щоб вийшли широкі пелюстки, які зручно надягали б на шпажку або шампур. Покладіть до перцю.
Куряче м'ясо зріжте з кістки. Це може бути як філе, так і м'ясо з іншої частини курки. Зніміть шкіру і сполосніть його під проточною водою.
Розріжте куряче м'ясо на квадрати, зручного для вас розміру, який залежить від того, куди ви будете нанизувати м'ясо. Але все ж, шматочки повинні бути приблизно однакового розміру, щоб під час приготування вони однаково прожарювалися.
Коли ви нарізали м'ясо, приготуйте спеції для натирання м'яса. В окрему невелику миску насипте - часниковий порошок, порошок сухого імбиру, сіль, паприку. Змішайте ложкою спеції в мисці.
Нарізане куряче м'ясо посипте спеціями. Добре перемішайте, втираючи спеції в м'ясо. Кожен шматочок курки повинен добре вкритися ароматними приправами. Накрийте ємність з м'ясом фольгою або харчовою плівкою. Поставте м'ясо в холодильник для маринування не менше ніж на 1 годину, але можна і довше.
Якщо ви будете готувати шашлик на сковороді або в духовці, підготуйте дерев'яні шпажки. Замочіть їх попередньо в холодній воді на 30 хвилин, щоб під час смаження шпажки не згоріли.
Коли м'ясо вже промаринувалося і всотало ароматами спецій, можна приступати до формування шашлику. На шпажки одягніть спочатку шматочок солодкого перцю, потім шматочок курячого м'яса, знову перець - м'ясо, не забувайте і про цибулю. Почерговість не має значення.
Щоб приготувати шашлик з курки, поставте на плиту сковороду. Налийте трохи рослинного масла і розігрійте на середньому вогні.
На розігріту олію викладіть шпажки з м'ясом і овочами. Готуйте шашлик по 4-6 хвилин з кожного боку, поки м'ясо не придбає рум'яної скоринки. Подавайте шашлик з курки в гарячому вигляді з різними соусами. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти