Хто з нас не мріє про смачну трапезу на свіжому повітрі та ще в компанії хороших друзів або рідних. Головна страва, що користується привілеєм приготування на багатті, безумовно, з запахом димку, не що інше, як шашлик. Варіантів приготування цієї м'ясної страви існує чимало, головне вміти правильно вибрати м'ясо, вдало замаринувати, ну і ще, звичайно ж, приготувати. Більшість гурманів погодяться зі мною в тому, що найкращий варіант - це шашлик з баранини. Власне, спочатку в принципі шашлик і готувався саме з м'якоті барана. А ось як його правильно готувати дізнаєтеся з нашого рецепта.
Приготування будь-якого шашлику починається, звісно, з вибору м'яса. В нашому випадку це теж не виняток. І вважається, що найкращий вибір - молочне ягня, яке не досягло 2-х місяців. Але з цим не завжди може пощастити, тому слід звернути увагу на молодого баранчика. Щоб не помилитися, потрібно знати, що таке мяско має червонуватий відтінок і білий пружний жир. До того ж запах повинен бути приємний і солодкуватий. Ну а що стосується частини баранини, то краще за все, звичайно, корейка або стегенце. І ще один дуже важливий нюанс успіху смачного шашлику - маринад. Можна, слідуючи класиці, використовувати ріпчасту цибулю і різні пряні трави, але ми трохи вдосконалюємо цей процес і замаринуємо м'ясо по своєму. Отож, м'ясо вибрали, з приправами розібралися, можна приступати до процесу. Беремо м'ясо баранини, добре промиваємо та нарізаємо порційними шматочками не дуже великого розміру, складаємо в глибоку миску.
Тепер нарізане м'ясо посипаємо меленою паприкою, часниковим і цибульним порошком.
Додаємо кмин і кайенский перець, а також орегано і коріандр. Ще досипаємо до м'яса корицю і солимо.
Після цього поливаємо все це оливковою олією і добре перемішуємо, щоб м'ясо рівномірно просочилося приправами. Накриваємо миску з м'ясом харчовою плівкою і відправляємо в холодильник не менше, ніж на 4 години, а ще краще - на ніч.
Після того, як баранина добре промаринувалася, починаємо готувати шашлик. Беремо шматочки маринованого м'яса і нанизуємо на шампури. З цієї кількості м'яса повинно вийти 4 шашлику.
Ну, думаю, про те, що попередньо потрібно підготувати вугілля, говорити не обов'язково, і так всім зрозуміло. Коли мангал готовий, викладаємо шампура на вугілля і починаємо смажити шашлик з баранини. Періодично перевертаємо шампура, щоб м'ясо присмажувалося рівномірно з усіх боків.
Коли баранина добре прожариться, вона придбає красивий колір і золотисту скориночку. Готовий шашлик викладаємо на лист лаваша і, прикрасивши зеленню петрушки, скибочками помідора і цибулі, подаємо до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти