Хочете приготувати що-небудь корисне, смачне і цікаве? Тоді цей рецепт для вас. Філе сьомги в фользі в духовці з картоплею, запечене в духовці з баклажанами і кабачками. Ця рибна страва зі смаком свіжого чебрецю виглядає неймовірно, супер смачно і дуже легко готується одночасно.
Розігрійте духовку до 180 або 200 градусів. У невеликій мисці змішайте оливкову або рослинну олію зі свіжим листям чебрецю. Ви можете також використовувати сухий чебрець. Засипте в миску сіль, мелений чорний перець і добре перемішайте, до об'єднання всіх продуктів.
Промийте ретельно філе сьомги в холодній водопровідній воді і висушіть паперовими рушниками. Полийте трохи оливкового масла на деко з застеленою фольгою.
Покладіть шматочки філе сьомги на змащену маслом фольгу. Якщо у вас риба з шкірою, покладіть її на шкіру. Філе змастіть раніше приготованим тимьяновим маслом, посипте сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Ретельно вимийте бажано молоду картоплю і висушіть паперовими рушниками. Картоплю наріжте тонкими скибочками ножем або спеціальною овочерізкою.
Розкладіть картопляні скибочки поверх шматочків філе сьомги, накладаючи їх один на одну (щоб вони нагадували луску риби), повністю покриваючи поверхню. Полийте знову тимьяновим маслом. Приправте сіллю і чорним перцем за смаком.
Вимийте проточною водою і обріжте хвостики в кабачках і баклажанах. Наріжте овочі на шматочки товщиною близько 0.5 сантиметрів. Зробіть поперечні надрізи на м'якоті кабачків і баклажанів.
Покладіть кілька шматочків на вільне місце на деку з сьомгою. Залиште трохи постояти деко з вмістом на решітці. Змішайте чебрець з оливковим або рослинним маслом, і змастіть скибочки кабачків і баклажанів цією сумішшю.
Приправте всі овочі чорним меленим перцем і сіллю. Перед запіканням страви бажано овочі відправити на гриль, тоді час в духовці не доведеться збільшувати.
Надішліть деко з вмістом в уже розігріту духовку і запікайте філе сьомги, кабачки і баклажани близько 25-30 хвилин, поки картопляні лусочки і овочі не стануть рівномірно золотистими. Подавайте смачну і красиву сьомгу, запечену у фользі, в духовці з картоплею і овочами гриль зі свіжою зеленню і насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти