Укр
Рус
Мясо Другі страви Азербайджанська кухня

Швидкий шашлик на сковороді

( 5.0000 5 522 22 оцінки)

2817 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
 Швидкий шашлик на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня, Турецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі, Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ясна річ, що на сьогоднішній день такою стравою, як шашлик здивувати, практично, нікого не можливо. Влітку, в сезон відпусток і пікніків, завжди хочеться чогось смачного і обов'язково новенького. І, звісно, жоден пікнік не обходиться без шашликів. Хоча не завжди є можливість запастися необхідною кількістю свіжого м'яса. Тому, я хочу відкрити вам секрет - приготувати шашлик з незвичайно ароматним і ніжним смаком можна не тільки зі свинини, але і куриці, наприклад, курячого філе, тим більше, така страва має дуже мало калорій. Якщо ви ніколи не готували такий шашлик, включайте свою фантазію, дотримуйтесь моїм рекомендаціям, і дуже смачний шедевр кулінарії вам забезпечено, тим більше, що такий шашлик зіпсувати практично не можна нічим. Звичайно ж, як і для будь-якого шашлику, для цього теж обов'язково вибрати відмінний маринад, і тоді ви отримаєте справжній шедевр - ніжний і ситний шашлик з куруи, тим більше, що куряче філе - доступний продукт.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви " Швидкий шашлик на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи3.7 гр.
  • Калорії130 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте маринад. Для цього в невелику миску залийте йогурт, додайте імбирно-часникову пасту, порошок куркуми, порошок кмину, гарам масала, сушений перець чилі. Залийте так само в миску лимонний сік, засипте сіль і чорний мелений перець. Після додавання всіх інгредієнтів добре все перемішайте.

Крок - 1
02

Покладіть в миску з маринадом, попередньо вимиту і нарізану великими шматками курку без кісток (краще використовувати філе). Додайте нарізаний скибочками солодкий перець і червону цибулю в суміш маринаду і ретельно все перемішайте. Цибуляк, солодкий перець і курка - повинні бути однакового розміру. Залиште м'ясо маринуватися мінімум 30-60 хвилин, для досягнення найкращих результатів маринують протягом ночі в холодильнику.

Крок - 2
03

Після маринування, шматочки курки нанизайте на шампури (якщо ви використовуєте дерев'яні шампури для духовки, то замочіть їх на 20-30 хвилин перед випічкою, інакше паличка може згоріти), по черзі чіпляйте солодкий перець і цибулю.

Крок - 3
04

Викладіть шампури з м'ясом на деко застелений фольгою. Розігрійте духовку до 200 градусів, відправте в неї деко і випікайте шашлик близько 10 хвилин з одного боку, потім переверніть на іншу сторону і випікайте ще 10-15 хвилин. Як тільки курка буде повністю готова, обсмажте її ще приблизно 2 хвилини, щоб отримати приємний колір на шматочках м'яса.

Крок - 4
05

Розігрійте антипригарну сковороду гриль і змастіть її маслом, покладіть в неї курячі шашлички і смажте, поки курка не буде повністю готова, обов'язково переверніть з боку на бік, щоб забезпечити рівномірне приготування. Ось і все, швидкий шашлик на сковороді з курки готовий. Перед подачею полийте трохи лимонного соку зверху. Ви можете використовувати цю курку, щоб порадувати своїх гостей. Просушіть шматочки курки, щоб позбутися від зайвої вологи.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Желе в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Желе в домашніх умовах 45 3 2 з 5 - детальніше -
Песто з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Песто з помідорами 45 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тарталетки з печінки тріски - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з печінки тріски 45 8 2 з 5 - детальніше -
Пісочне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Біляші на воді - покроковий рецепт, фото 1 Біляші на воді 65 3 3 з 5 - детальніше -