Ясна річ, що на сьогоднішній день такою стравою, як шашлик здивувати, практично, нікого не можливо. Влітку, в сезон відпусток і пікніків, завжди хочеться чогось смачного і обов'язково новенького. І, звісно, жоден пікнік не обходиться без шашликів. Хоча не завжди є можливість запастися необхідною кількістю свіжого м'яса. Тому, я хочу відкрити вам секрет - приготувати шашлик з незвичайно ароматним і ніжним смаком можна не тільки зі свинини, але і куриці, наприклад, курячого філе, тим більше, така страва має дуже мало калорій. Якщо ви ніколи не готували такий шашлик, включайте свою фантазію, дотримуйтесь моїм рекомендаціям, і дуже смачний шедевр кулінарії вам забезпечено, тим більше, що такий шашлик зіпсувати практично не можна нічим. Звичайно ж, як і для будь-якого шашлику, для цього теж обов'язково вибрати відмінний маринад, і тоді ви отримаєте справжній шедевр - ніжний і ситний шашлик з куруи, тим більше, що куряче філе - доступний продукт.
Для початку підготуйте маринад. Для цього в невелику миску залийте йогурт, додайте імбирно-часникову пасту, порошок куркуми, порошок кмину, гарам масала, сушений перець чилі. Залийте так само в миску лимонний сік, засипте сіль і чорний мелений перець. Після додавання всіх інгредієнтів добре все перемішайте.
Покладіть в миску з маринадом, попередньо вимиту і нарізану великими шматками курку без кісток (краще використовувати філе). Додайте нарізаний скибочками солодкий перець і червону цибулю в суміш маринаду і ретельно все перемішайте. Цибуляк, солодкий перець і курка - повинні бути однакового розміру. Залиште м'ясо маринуватися мінімум 30-60 хвилин, для досягнення найкращих результатів маринують протягом ночі в холодильнику.
Після маринування, шматочки курки нанизайте на шампури (якщо ви використовуєте дерев'яні шампури для духовки, то замочіть їх на 20-30 хвилин перед випічкою, інакше паличка може згоріти), по черзі чіпляйте солодкий перець і цибулю.
Викладіть шампури з м'ясом на деко застелений фольгою. Розігрійте духовку до 200 градусів, відправте в неї деко і випікайте шашлик близько 10 хвилин з одного боку, потім переверніть на іншу сторону і випікайте ще 10-15 хвилин. Як тільки курка буде повністю готова, обсмажте її ще приблизно 2 хвилини, щоб отримати приємний колір на шматочках м'яса.
Розігрійте антипригарну сковороду гриль і змастіть її маслом, покладіть в неї курячі шашлички і смажте, поки курка не буде повністю готова, обов'язково переверніть з боку на бік, щоб забезпечити рівномірне приготування. Ось і все, швидкий шашлик на сковороді з курки готовий. Перед подачею полийте трохи лимонного соку зверху. Ви можете використовувати цю курку, щоб порадувати своїх гостей. Просушіть шматочки курки, щоб позбутися від зайвої вологи.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти