Укр
Рус
Сироп Напої Українська кухня

Швидкий м’ятний сироп

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

775 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Швидкий м’ятний сироп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Швейцарська кухня, Марокканська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Швидкий м'ятний сироп - легкий рецепт освіжаючої добавки до чаю, алкоголю і десертів. М'ятний сироп стане в нагоді на будь-якій кухні. Випічка з ним стає духмяною і смачною, і навіть просте чаювання піднімає настрій. Робиться сироп просто і швидко. Спробуйте приготувати - і він стане постійним відвідувачем на вашій кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Швидкий м’ятний сироп" (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи44.3 гр.
  • Калорії179 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Гілочки свіжої м'яти промийте, обтрусіть від вологи і відправте в чашу блендера. Влийте туди ж трохи води, щоб прискорити подрібнення. Перебийте м'яту до стану ароматної кашки.

Крок - 1
02

У каструлю з товстим дном всипте цукор і влийте воду в пропорції 1: 1.

Крок - 2
03

Лимон вимийте і висушіть. Зніміть з нього цедру і вичавіть сік. Додайте цедру в каструлю з водою і цукром. Перемішайте інгредієнти, щоб цукор розчинився у воді, інакше під час нагрівання він підгорить. Поставте каструлю на плиту і включіть вогонь.

Крок - 3
04

Помішуючи, доведіть вміст каструлі до кипіння, а потім пересипте туди з блендера подрібнену м'яту і влийте лимонний сік. Варіть все разом близько 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь.

Крок - 4
05

Зніміть м'ятний сироп з плити і залиште настоюватися на 6 годин (або на ніч). Через зазначений час встановіть на каструлю друшляк або сито, застеліть тонкою тканиною або складеною в 2-3 шари марлею і процідіть настояний сироп. Гарненько відіжміть макуху.

Крок - 5
06

Швидкий м'ятний сироп майже готовий. Щоб він довше зберігався, ще раз доведіть рідину до кипіння, а потім відразу перелийте в стерильні банки або пляшки. Закрийте ємності кришками і зберігайте в темному прохолодному місці, наприклад, в коморі, погребі чи холодильнику. Якщо хочете надати м'ятному сиропу гарний зелений колір, перед закупоркою додайте в ємності трохи харчового барвника, а потім закрийте кришками і злегка потрясіть, щоб пігмент розійшовся. Додавайте м'ятний сироп в десерти, просочуйте їм коржі, розбавляйте алкоголь. Це смачно. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти