Смачний і ароматний домашній пиріг, який розлітається зі столу в лічені хвилини. Для начинки можна використовувати будь-які ягоди і фрукти. Подавайте частування з чаєм або з кулькою ванільного морозива.
Борошно для випікання просійте через дрібнопористе сито і всипте в чашу кухонного комбайна.
Вершкове масло перед використанням охолодіть протягом декількох хвилин в морозильній камері. Наріжте продукт кубиками і додайте в ємність з борошном. Міксуйте, поки суміш не почне кришитися. Невеликими порціями введіть дуже холодну воду. Продовжуйте перемішувати, поки тісто не почне збиратися.
Викладіть масу на робочу поверхню і розділіть на 2 частини. Зберіть в плоский шар і загорніть в харчову плівку. Надішліть в холодильник мінімум на 1 годину.
Полуницю ретельно вимийте і висушіть. Видаліть хвостики, розріжте на 4 частини і всипте в глибоку миску. У чашу з ягодами всипте кукурудзяний крохмаль, коричневий цукор і цукрову пудру. Акуратно перемішайте і посипте натертою на дрібній тертці цедрою лимона. Додайте очищений і натертий корінь імбиру, свіжовичавлений лимонний сік і перемішайте.
Робочу поверхню притрусіть борошном і викладіть охолоджене тісто. Розкачайте його в тонкий пласт товщиною близько 3 мм. Розмір залежить від обраної форми для запікання. Намагайтеся, щоб її діаметр не перевищував 25 см.
Нижній лист тіста повинен створити своєрідний кошик для начинки. Покладіть пласт в форму. Залиште виступ в 1 см, зайве тісто обріжте. Заповніть ємність полуницею.
Другу частину тіста розкачайте таким же чином і наріжте на 8 смуг шириною близько 3 см. Викладіть їх на верхівку пирога, сформувавши плетіння у вигляді решітки. Краї акуратно загорніть всередину. Змастіть верхівку яйцем і посипте коричневим цукром.
Поставте пиріг в морозильну камеру на 30 хвилин. Помістіть частування в розігріту до 200 ° С духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 170 ° С і випікайте 25-30 хвилин до золотистого кольору. Перед подачею, дайте пирогу охолонути. Приємного чаювання!
Випадкові рецепти