Швидкі мариновані кабачки миттєвого поїдання за цим рецептом виходять хрусткими, злегка солонуватими і дуже ароматними. Вони гарні і самі по собі, і як гарнір до м'ясних і рибних страв, і як частина овочевої нарізки. Вже через кілька годин після маринування у вас на столі буде відмінна закуска.
Кабачки (можна цукіні) вимийте, просушіть, наріжте кружальцями завтовшки приблизно 1-1,5 см і покладіть в миску.
Наріжте півкільцями червону цибулю і покладіть в окрему миску.
Тонкими пластинами наріжте часник і покладіть в піалу.
Візьміть марлю, складіть в 2-3 шари і зробіть мішечок для приправ. Замість марлі можна використовувати старий панчіх або колготок. Покладіть всередину суміш спецій для маринування (якщо такої немає, можна використовувати будь-яку улюблену вами приправу, наприклад, каррі). Зав яжіть мішечок ниткою, щоб під час готування прянощі не випали.
Приготуйте маринад для кабачків. Поставте на плиту сотейник і висипте туди сіль. Зверху покладіть мішечок зі спеціями, влийте оцет і воду. Накрийте сотейник кришкою, і доведіть рідину до кипіння. Потім зніміть кришку, зменшіть нагрів і проваріть спеції 5-7 хвилин на повільному вогні. Переконайтеся, що сіль повністю розчинилася, і зніміть сотейник з плити. Маринад готовий.
Добре вимийте і висушіть скляні банки. Рівномірно розподіліть між ними часник, цибулю і кабачки. Влийте гарячий маринад. Слідкуйте, щоб він заповнив всі порожнечі.
Дочекайтеся охолодження маринаду, а потім закрийте банки кришками, і дайте кабачкам час промаринуватися. Спробувати закуску можна вже через 8-12 годин, але швидкі мариновані кабачки миттєвого поїдання остаточно доходять приблизно через 3 дні. У них неймовірний аромат, легкий хрускіт і пікантний, трохи солонуватий смак. Смачного!
Випадкові рецепти