Укр
Рус
Тісто Випічка Українська кухня

Швидке тісто для пирога

( 4.8636 4 522 22 оцінки)

3525 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Швидке тісто для пирога - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Сьогодні універсальне дріжджове тісто, наприклад, для випічки, такої як піца, стромболі або, наприклад, пирога, булочки або домашнього хліба. Є багато відмінних рецептів для дріжджового тіста, але для пирога у нас є один, який перевірений. Цей рецепт також ідеально підходить для іншої випічки. І він сміливо заслуговує терміна «універсальний».

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Швидке тісто для пирога" (на 100 грам)

  • Білки7.8 гр.
  • Жири12.4 гр.
  • Вуглеводи65.1 гр.
  • Калорії405 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Засипте в чашу кухонного комбайна просіяне борошно, додайте сіль, трохи цукру (а також сушені трави, спеції або добавки, якщо використовуєте) і ретельно змішайте все між собою.

Крок - 1
02

Покладіть в невелику ємність свіжі дріжджі. Якщо немає свіжих можете використовувати дріжджі швидкого приготування. Додайте до дріжджів трохи теплу воду (але не надто гарячу) і оливкове масло або рослинне. Розмішайте все, поки дріжджі не розчиняться. Оливкова олія має характерний смак, тому за бажанням використовуйте більш нейтральне на смак масло для випічки.

Крок - 2
03

Перелийте цю суміш в борошно і замішайте її кілька хвилин, щоб вийшло однорідне, м'яке і еластичне тісто (вручну або за допомогою комбайна зі спеціальними насадками). Як завжди: чим краще тісто, тим пухнаста буде фінальна випічка.

Крок - 3
04

Вимісіть тісто добре руками, покладіть в миску і накрийте кухонним рушником. Залиште на час постояти. Коли тісто добре зійде з миски, воно буде готове. Залиште тісто накритим, поки воно не подвоїться в обсязі (40-60 хвилин, іноді воно росте приблизно за 30 хвилин). У спекотні дні тісто росте дуже швидко, а коли стає прохолодніше, ви можете поставити миску в раковину або в більшу ємність з теплою водою, що значно прискорить підйом.

Крок - 4
05

Отже, швидке тісто для пирога готове для подальшої випічки. Сформуйте те, що хочете спекти з цього тіста - ціле або розріжте його на кілька менших частин. З цього готового тіста тепер можна приготувати піцу, пиріг, стромболі, булочки, хліб або пшеничні багети. Більш того, це базовий корж, і ніщо не заважає вам збагатити його добавками, створюючи абсолютно новий вимір випічки. Наприклад, в тісто можна додати смажену цибулю, зелень, висівки, крупи, нарізані оливки, каперси, сушені помідори і т. д.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ліниві голубці - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві голубці 80 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет із печінки кролика - покроковий рецепт, фото 1 Паштет із печінки кролика 60 5 3 з 5 - детальніше -
Справжній салат Цезар - покроковий рецепт, фото 1 Справжній салат Цезар 40 5 2 з 5 - детальніше -
Соус болоньєзе з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Соус болоньєзе з фаршем 50 2 3 з 5 - детальніше -