Швидка «піца» на хлібі - різновид гарячих бутербродів. Начинка з помідорами, шинкою і сиром дійсно робить її схожою на піцу. Даний рецепт - найсмачніший спосіб утилізації черствого хліба, батона або булочок.
Спочатку приготуйте соус. Помідори вимийте, хрестоподібно надріжте знизу і проваріть в окропі 2-3 хвилини. Потім занурте в холодну воду, очистіть від шкірки і протріть через сито. Змішайте протерті помідори з кетчупом, аджикою, подрібненим часником (у нас часникове масло) і сушеним орегано. Аджика в даному рецепті - опціональний інгредієнт, додавати її необов'язково. Перемішайте продукти вінчиком до однорідності.
Готовий соус поки відставте в сторону і займіться хлібом. Наріжте його однаковими скибочками (знадобиться парна кількість). Ми використовуємо булочки, тому просто ріжемо їх уздовж навпіл. Шматочки хліба викладіть на застелений пергаментом деко зрізом вгору.
Кожен шматочок змастіть вершковим маслом. Воно зробить хліб м'якше. Потім рівномірно розподіліть між шматочками приготований соус.
Зверху викладіть шинку і бастурму. При бажанні можете використовувати будь-яке інше м'ясо або ковбасу.
Додайте консервовану кукурудзу і нарізані кільцями оливки.
Присипте тертими моцарелою і емменталем. Моцарелла зробить «піцу» соковитіше, а емменталь створить апетитну рум'яну кірочку. Посоліть і поперчіть страву за смаком.
Для любителів риби зробіть «піцу» з тунцем у власному соку і ріпчастою цибулею. Надішліть листи з бутербродами в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин, щоб сир встиг розплавитися і зарум'яниться.
Готові бутерброди дістаньте з духовки, злегка остудіть і подавайте на стіл. Поки гарячі, вони особливо смачні. Але і в холодному вигляді швидка «піца» на хлібі зберігає прекрасні смакові якості, тому хороша і на наступний день. Смачного!
Випадкові рецепти