Пропонуємо вашій увазі рецепт швидкого приготування мусаки. Ця страва, незмінним складником якої є баклажани. Так само до складу входять інші овочі, м'ясний фарш і соус бешамель. Всі інгредієнти викладаються шарами і запікаються в духовці.
Виберіть картоплю невеликого розміру, почистіть її від шкірки і ретельно помийте в воді. Наріжте на кухонній дошці тонкими пластинками. Візьміть форму для запікання, наприклад, керамічну. Викладіть кружечки картоплі рівномірним шаром на дно форми.
Великий баклажан помийте під проточною водою і протріть рушником. Покладіть його на кухонну дошку і наріжте уздовж на пластини товщиною близько 0,5 см. Викладіть пластини з баклажанів зверху на картоплю. Полийте оливковою олією. Нічим не накриваючи форму з овочами, відправте її в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуйте картоплю з баклажанами в духовці протягом 15 хвилин.
Тим часом, займіться приготуванням соусу бешамель. Для цього вам знадобиться металевий кухлик. Киньте в нього вершкове масло і поставте на маленький вогонь. Коли масло розтане, порціями додавайте в нього пшеничне борошно і розмішуйте до однорідного стану. Слідкуйте, щоб не залишилося грудочок.
Тепер налийте в кухлик заздалегідь підігріте молоко. Ретельно мішайте, краще дерев'яною лопаткою або ложкою, поки суміш не загусне. Ковшик не знімайте з вогню.
Киньте в молочну суміш тертий мускатний горіх, посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Так само киньте яєчний жовток, все ретельно перемішайте. Потримайте соус ще кілька хвилин на слабкому вогні і зніміть з плити.
Поставте невелику сковорідку на вогонь. Насипте в неї корицю і кмин, налийте трохи оливкового масла. Очистіть цибулю і часник від лушпиння, сполосніть під водою і подрібніть на кухонній дошці. Надішліть в сковорідку і готуйте на невеликому вогні до золотистого кольору.
Тепер прийшов час в сковорідку з цибулею відправити помідори. Попередньо їх помийте і наріжте кубиками середньої величини. Протушкуйте протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
По закінченню цього періоду, киньте до овочів в сковорідку м'ясний фарш, перемішайте. Налийте червоне вино, посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Вимиту петрушку подрібніть і додайте у фарш. Періодично помішуючи, тушкуйте до готовності.
Поверніться до керамічної формі із запеченою картоплею і баклажанами. Викладіть на них м'ясо - помідорову начинку рівномірним шаром.
Зверху на фарш вилийте приготований соус бешамель, розрівняйте його ложкою по всьому периметру форми. Візьміть твердий сир, натріть його на дрібній тертці і посипте зверху на соус бешамель. Надішліть форму з мусаки в духовку і запікайте при температурі 180 градусів протягом 35 - 45 хвилин. Готову мусаку дістаньте з духовки, наріжте на порції і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти