Укр
Рус
Головна страва Другі страви Кухня Швеції

Швидка мусака

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

555 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Швидка мусака - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пропонуємо вашій увазі рецепт швидкого приготування мусаки. Ця страва, незмінним складником якої є баклажани. Так само до складу входять інші овочі, м'ясний фарш і соус бешамель. Всі інгредієнти викладаються шарами і запікаються в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Швидка мусака" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири13 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії174 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Виберіть картоплю невеликого розміру, почистіть її від шкірки і ретельно помийте в воді. Наріжте на кухонній дошці тонкими пластинками. Візьміть форму для запікання, наприклад, керамічну. Викладіть кружечки картоплі рівномірним шаром на дно форми.

Крок - 1
02

Великий баклажан помийте під проточною водою і протріть рушником. Покладіть його на кухонну дошку і наріжте уздовж на пластини товщиною близько 0,5 см. Викладіть пластини з баклажанів зверху на картоплю. Полийте оливковою олією. Нічим не накриваючи форму з овочами, відправте її в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуйте картоплю з баклажанами в духовці протягом 15 хвилин.

Крок - 2
03

Тим часом, займіться приготуванням соусу бешамель. Для цього вам знадобиться металевий кухлик. Киньте в нього вершкове масло і поставте на маленький вогонь. Коли масло розтане, порціями додавайте в нього пшеничне борошно і розмішуйте до однорідного стану. Слідкуйте, щоб не залишилося грудочок.

Крок - 3
04

Тепер налийте в кухлик заздалегідь підігріте молоко. Ретельно мішайте, краще дерев'яною лопаткою або ложкою, поки суміш не загусне. Ковшик не знімайте з вогню.

Крок - 4
05

Киньте в молочну суміш тертий мускатний горіх, посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Так само киньте яєчний жовток, все ретельно перемішайте. Потримайте соус ще кілька хвилин на слабкому вогні і зніміть з плити.

Крок - 5
06

Поставте невелику сковорідку на вогонь. Насипте в неї корицю і кмин, налийте трохи оливкового масла. Очистіть цибулю і часник від лушпиння, сполосніть під водою і подрібніть на кухонній дошці. Надішліть в сковорідку і готуйте на невеликому вогні до золотистого кольору.

Крок - 6
07

Тепер прийшов час в сковорідку з цибулею відправити помідори. Попередньо їх помийте і наріжте кубиками середньої величини. Протушкуйте протягом 10 хвилин на слабкому вогні.

Крок - 7
08

По закінченню цього періоду, киньте до овочів в сковорідку м'ясний фарш, перемішайте. Налийте червоне вино, посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Вимиту петрушку подрібніть і додайте у фарш. Періодично помішуючи, тушкуйте до готовності.

Крок - 8
09

Поверніться до керамічної формі із запеченою картоплею і баклажанами. Викладіть на них м'ясо - помідорову начинку рівномірним шаром.

Крок - 9
10

Зверху на фарш вилийте приготований соус бешамель, розрівняйте його ложкою по всьому периметру форми. Візьміть твердий сир, натріть його на дрібній тертці і посипте зверху на соус бешамель. Надішліть форму з мусаки в духовку і запікайте при температурі 180 градусів протягом 35 - 45 хвилин. Готову мусаку дістаньте з духовки, наріжте на порції і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Морс з ожини - покроковий рецепт, фото 1 Морс з ожини 40 5 2 з 5 - детальніше -
Паштет із печінки кролика - покроковий рецепт, фото 1 Паштет із печінки кролика 60 5 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з індички - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з індички 45 2 2 з 5 - детальніше -