Укр
Рус
Риба Другі страви Єврейська кухня

Щука фарширована по-єврейськи

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1461 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Щука фарширована по-єврейськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Чудова святкова страва - фарширована щука - прикрасить будь-яке ваше застілля і подарує масу задоволення гостям. Така страва не просто смачна і ситна, але ще і дуже красива. Воно завжди неймовірно апетитно виглядає і звичайно ж, щука стане королевою на святковому торжестві. Крім того, м'ясо цієї риби нежирне, щільне. Існує величезна кількість рецептів, за якими щука фарширується різними способами. Один з таких варіантів ми приготували для вас. Цей рецепт допоможе вам дізнатися секрети успіху, навчитися готувати таку смакоту і дивувати гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Щука фарширована по-єврейськи" (на 100 грам)

  • Білки9.2 гр.
  • Жири7.6 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії137 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Фарширована щука - страва, яка не відноситься до простих в приготуванні, але ж і результат виправдовує всі зусилля. Але боятися не треба, сміливо пробуйте готувати це шикарне блюдо, дотримуйтесь покроковим вказівкам, і у вас обов'язково вийде смачне і гарне частування для гостей. Отже, почнемо звичайно ж, з підготовки риби. Свіжу щуку чистимо від луски, моєму, обрізаємо плавники. Ясна річ, що також її потрібно випатрати і добре вимити під проточною водою.

Крок - 1
02

Далі потрібно відокремити шкірку від м'яса. Це завдання здається дуже складною, але насправді потрібно просто підрізати ножем по колу, а потім вже руками зняти м'ясо. Голову відрізати не варто, так блюдо буде виглядати гарніше. У нас виходить цілісна щука без нутрощі, яка і послужить нам основою для страви.

Крок - 2
03

Тепер м'ясо відокремлюємо від кісток, а потім перекручуємо його на м'ясорубці.

Крок - 3
04

Продовжуємо готувати начинку наступним чином: чистимо від лушпиння та дрібно нарізаємо цибулю, після чого страхуємо його до золотистого кольору і даємо трохи охолонути. Підсмажену цибулю теж пропускаємо через м'ясорубку.

Крок - 4
05

У миску з рибним фаршем додаємо подрібнену цибулю, кидаємо сушені спеції, солимо і перчимо до смаку, також вбиваємо яйця, висипаємо манну крупу і натираємо на тертці одну морквину.

Крок - 5
06

М'ясо щуки саме по собі нежирне, тому додамо трохи вершкового масла. Також відправляємо до фаршу дрібно нашатковану зелень. Тепер все це гарненько вимішуємо руками, щоб всі інгредієнти максимально перемішалися.

Крок - 6
07

Далі починаємо фарширувати щуку, наповнюючи її приготовленої начинкою. Після цього щуку потрібно звернути в рукав і зав'язати мотузкою або ниткою по краях цю плівку.

Крок - 7
08

Готувати наше блюдо будемо не в духовці - щука буде нудитися в каструлі. Для цього викладаємо її у велику каструлю, кидаємо туди лавровий лист, ріжемо кільцями ще одну морквину, додаємо ріпчасту цибулю, сіль, перець горошок і запашний, викладаємо сюди ж риб'ячий хребет і кидаємо пару гілочок петрушки. Заливаємо все це водою і ставимо на плиту.

Крок - 8
09

На невеликому вогні готуємо наше блюдо хвилин 50, після чого дістаємо з каструлі рибу, даємо їй трохи охолонути, розмотує її і акуратно перекладаємо на блюдо, на якому плануємо представити своє творіння.

Крок - 9
10

Далі займемося презентацією. Для цього в склянці теплої рибного бульйону, в якому варилася наша щука, розчиняємо желатин. Коли він набубнявіє, виливаємо його в сотейник і додаємо ще бульйон.

Крок - 10
11

Все це доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо охолонути до кімнатної температури і відправляємо в холодильник на кілька хвилин, щоб маса схопилася. В результаті у нас виходить якась холодець. Саме їм поливаємо нашу щуку і трохи наливаємо на блюдо.

Крок - 11
12

Прикрашаємо рибу свіжою зеленню, з вареної моркви можна вирізати квіточки, також при бажанні можна додати варене яйце або будь-які інші способи прикраси на ваш розсуд. Після цього ставимо нашу рибу в холодильник ще на пів годинки, щоб заливне як слід зчепилося. Ну а тепер вже подаємо нашу красуню-щуку до столу. Фарширована щука, приготовлена ​​за цим рецептом, виходить просто неймовірною: ніжна, апетитна, красива, смачна. Простий набір продуктів, ваш час - і по щучому велінню на вашому столі справжній кулінарний шедевр.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат столичний з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з яловичиною 50 4 3 з 5 - детальніше -
Риба, запечена під "шубою" - покроковий рецепт, фото 1 Риба, запечена під "шубою" 30 3 2 з 5 - детальніше -
Салат «Мімоза» на швидку руку - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Мімоза» на швидку руку 35 3 3 з 5 - детальніше -
Малинова панна-котта - покроковий рецепт, фото 1 Малинова панна-котта 50 2 3 з 5 - детальніше -